Haberler

Fas'ta "Düşük Maaş" Protestosu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Maaş protestosu için en-Nasr Meydanı'nda toplanan göstericiler- Ellerinde pankart taşıyan göstericiler- Slogan atan göstericiler Fas'ta "işçilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve maaşlarının arttırılması" talebiyle binlerce kişi Kazablanka'da bir araya geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Maaş protestosu için en-Nasr Meydanı'nda toplanan göstericiler- Ellerinde pankart taşıyan göstericiler- Slogan atan göstericiler Fas'ta "işçilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve maaşlarının arttırılması" talebiyle binlerce kişi Kazablanka'da bir araya geldi. Aralarında bağımsız işçi sendikalarının da yer aldığı dört sendika tarafından düzenlenen eylemde en-Nasr Meydanı'nda toplanan göstericiler, 5. Muhammed Caddesi'ne doğru yürüdü. Göstericiler, "özel ve kamu alanında çalışma şartlarının iyileştirilmesi, işçilerin haklarının gasbedilmemesi, sendikaların reform sürecinde yer alması, sendikalar ile hükümet arasındaki görüşmelerin hızlandırılmasına" ilişkin ifadelerin yer aldığı dövizler taşıdı.

Kaynak: AA / Güncel

Fas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title