Haberler

Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği'nden Protokole İftar

Nazilli Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği, Nazilli ve çevre ilçe protokolüne iftar yemeği verdi.

Nazilli Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği, Nazilli ve çevre ilçe protokolüne iftar yemeği verdi.

Yeşil Mahalle'de bulunan dernek binasının bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine İlçe Kaymakamı Mehmet Okur başta olmak üzere Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, İsabeyli Belediye Başkanı B. Kuvvet Erim, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, CHP İlçe Başkanı Ali Deveci, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt, Nazilli Ticaret Odası Genel Sekreteri Eray Rüştü Taka, CHP Nazilli Belediye Başkan Aday Adayı Cavit Yenipazarlı, Nazilli Devlet Hastanesi İdari, Mali İşler Müdürü Hasan Gürbüz, Oda Başkanları, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Milli Eğitim İlçe ve Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve çok sayıda hayırsever katıldı.

Nazilli İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu'nun yemek duasını yapmasının ardından konuşan Dernek Genel Koordinatörü Kemal Yavuzhan, dernekleri bünyesinde fakir öğrencilere destek veren herkese teşekkür ederek, "Derneğimizin amacı; okumaya, öğrenmeye veya bir sanat sahibi olmaya istidatı olan kimselere bu imkanı vermek, vatana ve millete milli ve manevi değerlerle mücehhez hayırlı nesiller yetiştirmek ve böylece milletimiz arasındaki birlik ve tesanüdü muhafaza ederek vatanına, bayrağına ve mukaddesatına bağlı olarak vatan ve milletin bölünmezliği ilkesi etrafında birleştirmek ve bakıma muhtaç fakir ailelere el uzatmakla da kanayan sosyal bir yaraya merhem olmaya çalışmaktır. Derneğimizin yaptığı her faaliyet, Demokratik anlayış içerisinde Hukuk çerçevesinde, devletimizin mer'i kanunlarına ve yönetmeliklerine uygun olarak yapılmaktadır. Derneğimizin kurulduğundan beri işletmekte olduğu yurtlarda barınan yüzlerce öğrencilerden hiç birinin devletine, milletine, vatanına, bayrağına ve mukaddesatına karşı bir yanlışın olmadığını resmi arşivlerden ve yetkili zevattan duymanın mutluluğunu ve gururunu iftiharla sizlere paylaşmak istiyorum. Siz hayırsever zenginlerin yardımlarını talebelerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için ulaştıran derneğimiz, şükreden zenginler ile bu yurtlarda okuyan öğrencilerimizin kaynaşmasına ve kucaklaşmasına vesile olmaktadır. Sizlerin yardımlarını onlara ulaştırma görevini yaptığımız gibi onlarında "Teşekkür ederim, Allah razı olsun" dualarını sizlere ulaştırmak görevimizdir. Çünkü bu hayır duaların gerçek muhatabı siz hayırseverlersiniz, biz vasıtayız" dedi.

ÇOCUKLARIN BAŞARILARI BİZLERİN ŞEVKİNİ ARTIRIYOR

Derneğe ait Nazilli merkezinde üç yurdun bulunduğunu ve bu yurtlarda Ortaokul, Lise ve Üniversiteye giden öğrencileri barındırdıklarını ifade eden Yavuzhan; "Tamamı devletin eğitim ve öğretim kurumlarında tahsile devam eden ve yurtlarımızda barındırdığımız sevgili öğrencilerimizin bizlere takdim ettikleri takdir, teşekkür ve hatta kazandıkları sınıf, okul ve fakülte birincilikleri bizleri sevindirmekte ve çalışma şevkimizi arttırmaktadır. Bu vesile ile talebelerimizin yetişmesinde büyük emek ve gayreti olan öğrenmen ve hocalarına teşekkür ve saygılarımızı arz ederiz. Ayrıca yurtlarını ana kucağı ve baba kucağı gibi sıcak ve samimi bir aile ortamında geçmesini temin eden yurt personeli ve idarecilerine de teşekkür ederiz. Ferdi Kaynaşma ve Sosyal dayanışmanın zirve yaptığı mübarek Ramazan ayının manevi atmosferi içinde burada sizleri ağırlamaktan çok mutlu olduğumuzu ayrıca belirtmek isterim. Bugün millet olarak her zamankinden daha çok birliğe ve beraberliğe muhtacız. Kin, nefret ve husumetten uzaklaşıp, sevgi, ülfet ve muhabbetle birbirimizle kaynaşıp, kucaklaşmamız lazımdır. Aksi takdirde; tarih önünde, canlarını vererek ve kanlarıyla boyadıkları al bayrağımızın dalgalandığı ve ezan seslerinin yükseldiği bu güzel vatan ve mukaddes varlıklarımızı bizlere miras bırakan ecdadımıza ve aynı şekilde miras bırakacağımız ahvadımıza en önemlisi Dünya ve Ahirette Allah'ımıza hesap veremeyiz. Hulasa, bu hizmetlerin ve bu müesseselerin gerçek sahipleri siz Nazillili erkan, eşraf, esnaf, tüccar, sanayici ve diğer sektördeki hemşerilerimize teşekkür eder, kazançlarınızda da bereketler dilerim" dedi.

Yavuzhan'ın ardından konuşan Nazilli belediye Başkanı Haluk Alıcık ise, "Nazilli Belediyesi olarak bizler de elimizden geldiğince fakir öğrencilerimize ve halkımıza yardımda bulunmaya gayret ediyoruz. Vatanına, milletine faydalı bireyler yetiştiren derneğimize ve burada öğrenim gören öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi. Kaymakam Mehmet Okur da, "Birlik ve dayanışmanın zirveye ulaştığı Ramazan Ayımızda, maneviyatı sağlayan dernek üyelerimize, derneğimize destek veren değerli hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yurtlarda eğitim gören ve başarıları ile ilçenin gururu olan öğrenciler de iftar yemeği boyunca konukları ile yakından ilgilendiler. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevdet Ertürkmen Sefa Demiryürek Sultanhisar Nazilli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title