Haberler

Fahiş Zorunlu Trafik Sigortası Davalık Oldu

Güncelleme:

Yüksek oranlı zorunlu trafik sigortası zammını mahkemeye taşıyan Önder Gökçekaya adlı tüketici lehine karar verilmesi halinde, milyonlarca araç sahibi için emsal olacak.

Araç sahibi vatandaşların büyük tepkisine neden olan, yüksek oranlı zorunlu trafik sigortası zammı davalık oldu. Ankara Tüketici Mahkemesi'ne başvuran bir vatandaş, geçen yıl 304 TL olarak ödediği zorunlu trafik sigortası bedelinin 2016'da 704.79 TL'ye çıkarıldığını, bu artışın "haksız ve hukuka aykırı" olduğunu belirterek, zammın iptalini istedi. Ankara Nöbetçi Tüketici Mahkemesi'nde açılan davanın tarafı Önder Gökçekaya adına dilekçe veren avukatları Mehmet Ali Canlı ve Neziha Çorumlu, davalı sigorta şirketinin yaptığı zammın iptalini ve 2015 yılında müvekkilinden alınan 304.00 TL ile 2016'da ödediği 704.79 TL arasındaki farkın iade edilmesini talep etti.

"ENFLASYON ORANINDA ARTIRILMALI"

Dava dilekçesinde, zorunlu trafik sigortası bedeline yapılan zammın önceki yılın iki katından daha fazla olduğuna dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi: "Sırf zorunlu trafik sigortası olduğu için tüketicilere bu şekilde miktarla sigorta prim ücreti çıkarılmıştır. Tüketici müvekkilin zorunlu olarak ödeme yapmak zorunda olduğu fahiş prim miktarının olması gereken miktarı, en fazla enflasyon göz önüne alınarak belirlenmelidir. Enflasyon oranı dahi yüzde 10 olmasına rağmen bu miktar dahi göz önüne alınmamıştır."

NEYE GÖRE PRİM ARTIRILDI?

Dilekçede, kasko sigorta bedelinin dahi zorunlu trafik sigorta bedelinin altında olduğu belirtilerek, tüketiciden fazla alınan 400 TL'lik bedelin iade edilmesi istendi. Mahkemenin şikâyetçi Önder Gökçekaya adlı tüketici lehine karar vermesi halinde, emsal niteliğinde olacak bu kararla milyonlarca araç sahibi mahkemenin yolunu tutacak. (Kaynak:Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mehmet Ali Canlı Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (129)

al sana yeni türkiye:

despotizimde böyle olur. verdiğiniz oyların cezasını çekeceksiniz ağlamayın. akaryakıta zam gelince beni etkilemez arabası olan düşünsün diyen salaklar çok bu ülkede

37
7
yanıtYanıtla
Adana:

Akar yakıta gelen zam,fakirin ekmeğinden tutun zenginin havyarına kadar etki eder.

yanıt15
yanıt0
adil.....:

emekliye yüz lira zam yapılacak, asgari ücret 1, 300 tl olacak diye sevinen koyunlar akp hükümeti gelmeden 18 lt yağ 17 tl idi şimdi 90 üstü diğerlerini söylemeye bile gerek yok evet maaş artıyor ama zammın yanında yüzde on artıyor. . . . adam yapıyor diyip hala savunanlar yokmu herşeyi hakediyorsunuz koyunlar. . . .

35
6
yanıtYanıtla
mağdur:

bu millet koyun olduğu sürece hangi parti gelirse gelsin bu böyle olur.

35
1
yanıtYanıtla
kars lı:

BU DEVLETİN HALKI BU KONUDA KONUŞACAK DERT YANAÇAK HAKKI YOKTUR BU VERGİLER BU HALKA AZ BİLE HAKETTİĞİN GİBİ YAŞAMAYA MECBURSUN KEŞKELER İŞE YARAMIYOR KIZ DIN KADIN OLDUN GERİ DÖNÜŞÜM YOK KOLAY GELSİN

28
4
yanıtYanıtla
.......nok:

ödeyin geri zekalılar koyun suruleri hadi meeeelleyn bağırınnn makarnacılarr kömürcüler , iyi oluyor müsthaksınızz ağlamayın sızlamayın bu bile az

22
10
yanıtYanıtla
Oz:

54: Neyin devlette alakası var ki! Merak etmeye başladım. Elektiriği özelleştir devletle alakası yokde, bankaları sat devletle alakası yok de! Devlet ne iş yapar?

yanıt2
yanıt0
İsviçreli Bilim Adamı:

''ZORUNLU'' olarak adlandırılan bir sigortada kim neye göre zam yapıyor. Yok efendim sigorta şirketleri daha az kar ediyormuş. Bana ne. Ben kaza yapmıyorsam, kurallara uyuyorsam, uymayanların, kaza yapanların külfetini neden ben çekeyim??

28
0
yanıtYanıtla
Gaziantepli:

Eskiden 15-20-25 yil önce her seye bir gecede yüzde 100 yüzde 200 zam gelirdi millet koyun gibi ses cikarmazdi. Simdi birtek seye ki özel alanda, hükümetle ilgiside yok. yüzde 100 zam geldi diye hühümete demediklerini birakmiyorlar.

4
24
yanıtYanıtla
kamil:

anlasılan sen tayipçisin

yanıt4
yanıt0
Tüm 129 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title