Haberler

    Facebook Algoritması Sınıfta Kaldı!

    Facebook'un algoritmasında yaşanan sorunlar, haber kaynağında can sıkıcı şeylerin ortaya çıkmasına neden oluyor!

    Facebook'un "trend konular" bölümünde çıkan ve açıkça yanlış olan bir haberin yayınmasının üzerinden altı hafta geçti, ama değişen fazla bir şey yok. Washington Post'a göre bu olay türünün tek örneği olmaktan çok uzak.

    Hatta, bütün trend haberleri, farklı Facebook hesaplarından, kalabalık iş saatlerinde incelediği zaman Washington Post şunu fark etti; en az beş haber apaçık yalan, diğer üç tanesi ise son derece hatalı haberlerdi. Çok bariz haberlerden birine göre, Apple'ın büyük iPhone etkinliğinde Tim Cook, iPhone 8'in Siri yazılımının fiziksel olarak ekrandan çıkıp ev işlerini yapacağını söylüyordu. Bu haberi yayınlayan sitenin adı bile "Sahte Haberler".

    Daha fazlası, Washington Post haber kılığında bir çok reklamla karşılaştığını açıkladı. Gazetenin açıklamasına göre vardıkları bu sonuçlar kesin kanıt olarak kullanılmamalı, çünkü Facebook her kullanıcı için özel haber kaynağı oluşturuyor. Yaşanan bu olaylar Facebook'un haber algoritmasının hala mükemmel olmaktan çok uzak olduğunun kanıtı.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Facebook Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title