Haberler

Bilecik'te Fabrika İşçilerinden Protesto

Güncelleme:

Bilecik'in Bayırköy beldesi sınırları içinde bulunan jant fabrikasında çalışan işçiler, haklarını alamadıkları gerekçesi ile protesto gösterisi yaptı.

Bilecik'in Bayırköy beldesi sınırları içinde bulunan bir jant fabrikasında çalışan işçiler, haklarını alamadıkları gerekçesi ile iş çıkışında protesto gösterisi yaptı.

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, toplu iş sözleşmelerinden sonuç alamadıkları iddiasıyla üretime engel olmadan yemek molasında ve vardiya çıkışında, düdük ve slogan atarak iş yerini protesto ediyor.

Birleşik Metal-İş Sendikası İş Yeri Temsilcisi Selçuk Kargı, fabrikada 25 Haziran 2013 tarihinde örgütlendiklerini ve bugüne kadar yapılan 7 görüşmede toplu iş sözleşmesiyle ilgili sonuç alamadıklarını söyledi. Haklarını almak için protesto eylemlerine devam edeceklerini belirten Kargı, "İşverenin keyfi kararlarına karşı çalışanların ekonomik ve sosyal durumları ile çalışma şartlarını korumak ve geliştirmek amacıyla 6 Şubat tarihinde grev kararı iş yerine asılmıştır. Çalışanlarımız, insanca yaşam hakkını elde edebilmek için sonuna kadar mücadele edeceklerdir. İşçiler örgütlü gücü ile beraber adaletsizliğe, 'dur' demiştir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, MHP Bilecik İl Başkanı Sabri Erarslan, MHP Bilecik Belediye Başkan adayı Hüseyin Şensoy, Osmaneli Belediye Başkan Adayı Mustafa Kürek ve diğer ilçe belediye başkan adayları ile yönetim kurulu üyeleri, vardiyadan çıkan işçileri ziyaret ederek protestolarına destek verdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bayırköy Bilecik Kargı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title