Haberler

F-16'lar Suriye Sınırına Gönderildi (2)

Taş VE MOLOTOF KOKTEYLİYLE ASKERLERE SALDIRDILAR Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinde Suriye sınırındaki Hatay'ın Altınözü İlçesi'nin Hacıpaşa Mahallesi'nde bir grubun askerlere taş, sopa ve molotof kokteyli ile saldırdığına yer verildi.

Taş VE MOLOTOF KOKTEYLİYLE ASKERLERE SALDIRDILAR

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinde Suriye sınırındaki Hatay'ın Altınözü İlçesi'nin Hacıpaşa Mahallesi'nde bir grubun askerlere taş, sopa ve molotof kokteyli ile saldırdığına yer verildi. Dün saat 13.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı Hatay Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında 40-50 kişilik bir grubun taşlı ve sopalı olarak hudut hattına yaklaştığı Mobil Yol Kontrol Unsuru (MYKU) tarafından tespit edilmiştir. Gelişen bu durum üzerine olay bölgesine takviye olarak iki Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ve bir Askeri Birliklerin Toplumsal Olaylarda Kullanılması Takımı sevk edilmiştir. Takviye unsurların bölgeye gelmesiyle anılan grup Hacıpaşa Köyü istikametine geri çekilmiş ve köy içinde beklemeye başlamıştır. Olayın ardından Kıyıgören Hudut Karakol sorumluluk sahasında 30-35 kişilik bir grup saat 18.15'de devriye faaliyeti icra eden MYKU'na taşlar ve sopalar ile saldırmıştır. Anılan grup, MYKU tarafından püskürtülmüştür. Bu esnada Hacıpaşa köyünün giriş ve çıkışında yaklaşık 40-50 kişilik grup tarafından barikat kurularak, yollar kapatılmıştır. Ayrıca Eski Hacıpaşa Karakolu mevkiinde bulunan kontrol noktasına 200 metre uzaklıkta toplanan 40-45 kişilik grup da, karanlıktan faydalanarak unsurlarımızın üzerine molotof kokteyli ile havai fişek atmışlar ve lazer, kuvvetli el feneri ile ışık tutarak Kaleşnikof olduğu değerlendirilen silahlar ile havaya doğru ateş etmişlerdir. Hacıpaşa köyünden Eski Hacıpaşa Karakoluna inen yolda, kaçakçılar tarafından ateş yakılarak, tahrik edici sloganlar atılmıştır. Olay bölgesindeki unsurlarımızı takviye etmek maksadıyla Beşaslan köylüleri için bir adet Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı hudut hattına sevk edilmiştir.

Takviye hudut ve jandarma unsurlarının bölgeyi kontrol altına almasıyla kaçakçıların dağıldığı öğrenilmiştir. Hudut unsurlarımız tarafından gelişmeler takip edilmektedir. Babatorun Jandarma Karakol Komutanlığı'na bilgi verilmiş, olay ile ilgili tutanak teslim edilmiş, Altınözü Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve adli tahkikata başlanılmıştır."

KAÇAKÇILAR ASKERE ATEŞ AÇTI

Açıklamanın devamında sınırdan tankerlerle akaryakıt geçirmeye çalışan kaçakçılara müdahale eden askerlerin üzerine de Suriye tarafından ateş açıldığı belirtilerek şu bilgilere yer verildi:

"Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı Hatay Şehit Murat Özeker Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Suriye istikametinden Türkiye İstikametine akaryakıt yüklü 7 adet tanker ve yaklaşık 30-35 kişilik bir grubun hudut hattına yaklaştığı tespit edilmiştir. 'Dur' ikazında bulunulmuş, ikaza uyulmaması üzerine havaya uyarı amaçlı ateş açılmıştır. Bunun üzerine Suriye istikametinden üç farklı noktadan unsurlarımız üzerine ateş açılmış, açılan ateşe unsurlarımız tarafından derhal ateş ile karşılık verilmiştir. Yaşanan çatışma esnasında seken mermiler sonucu tankerlerin delindiği ve mazotun boşa aktığı ve müteakiben şahısların beraberinde getirdiği tankerler ile birlikte Suriye istikametine doğru uzaklaştıkları görülmüştür."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Altınözü Hacıpaşa Suriye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Erol Bilecik kimdir? Erol Bilecik hangi takımlı?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title