Haberler

Ezine'de Kanser Bilgilendirme Toplantısı

Ezine ilçesinde, Çanakkale Halk Sağlığı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından kanser bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ezine ilçesinde, Çanakkale Halk Sağlığı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından kanser bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda, KETEM'de görevli sağlık memuru Candan Kabak, kanser hakkında bilgiler vererek, bu hastalığın türleri, beslenme ve sigara kullanımının olumsuz etkilerini anlattı.

İl genelinde bu tür eğitim toplantılarına titizlikle devam edildiğini belirten Kabak, şöyle konuştu:

"Çağımızın en tehlikeli hastalıklarından biri olan kanserde en önemli şey erken teşhistir. Erken teşhis için de vatandaşların doğru şekilde bilinçlendirilmesi son derece önemlidir. Dünyada en çok tanı konulan kanserler akciğer, meme ve kalın barsak iken kanserden ölümlerin ise en çok akciğer, karaciğer ve mideden gerçekleştiği belirtilmiştir. Dünyada her yıl yarım milyon kadın rahim ağzı kanserine yakalanıyor. Kadınlarda en sık görülen meme kanseri, her 4 kadın kanserinden biri olmaya devam etmektedir. Meme kanseri düzenli mamografi çekilerek erken tespit edilebilen bir hastalıktır. Erken evrede tespit edilmesi mümkün olan bu kanser ile mücadelede kadınların bilgilendirilip bilinçlendirilmesi önemlidir."

Toplantıya, Ezine Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Deniz Tüccar, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Konca, Ezine Birlik Minibüsçüleri Kooperatifi Başkanı Alaaddin Demir, belediye çalışanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Ezine Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title