Haberler

Eyyüp Nebi Dünya Sabır" Etkinlikleri

Viranşehir ilçesinde "Eyyüp Nebi Dünya Sabır" etkinlikleri kapsamında verilen "sabır ödülüne" darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve Mısır'ın halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi laik görüldü.

Viranşehir ilçesinde "Eyyüp Nebi Dünya Sabır" etkinlikleri kapsamında verilen "sabır ödülüne" darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve  Mısır'ın halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi laik görüldü.

"Sabır timsali" olarak anılan Hazreti Eyyüp Peygamber'in mezarının bulunduğu ve adını taşıyan Viranşehir ilçesindeki Eyyüp Nebi Mahallesi'nde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 14'üncüsü düzenlenen etkinlik Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, burada dünya hayatının Müslümanlar için bir imtihan olduğunu söyledi. Dünyanın her yerinde Müslümanların ezildiğini ifade eden Nebati, İslam coğrafyasında en önemli unsurun metanet ve sabır olduğunu, bu sabrın da Hazreti Eyyüp'ten geldiğini belirtti.

Müslümanların sabırlı olduğunu ancak zalime boyun eğmediğini vurgulayan Nebati, şunları kaydetti:

"Bakınız her yerde kan ve göz yaşı var. Biz Müslümanlar her yerde eziliyoruz, itiliyoruz. Sabır ediyoruz ama asla kimsenin zulmüne de eyvallah demiyoruz, demeyiz de. Bizler sabır etmeyi Allah'a sığınmayı Hazreti Eyyüp'den, güzel ahlakı Hazreti İbrahim'den aldık. Onun için onların arkasında dış güçler var ama bizim arkamızda Allah'ımız ve duamız var."

Konuşmanın ardından tertip komitesince belirlenen üç kişiye sabır ödülü verildi. Ödüle Mısır'ın halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı ve darbeyle görevinden alınan Muhammed Mursi layık görülürken, Mursi adına ödülü eski Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksud aldı.

Suriye'deki iç savaşta 6 kişilik ailesini kaybeden ve Şanlıurfa'da tek başına hayata tutunmaya çalışan Nevval Osman ve iki engelli çocuğuna 21 yıldır sabırla hizmet eden Şükran Demir de ödül aldı.

Etkinlik 7 bin kişiye sabır pilavı ikram edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Muhammed Mursi Viranşehir Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title