Haberler

Eyyübiye Belediyesİ Öğrencileri Sevindirdi

Güncelleme:

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin eşi Ayşe Ekinci, Ahmet Hamdi Akseki İlkokulunda yapılan Okuma Bayramı Şenliklerine katılarak okur-yazarlık belgesi alan kursiyerlere çeşitli hediyeler verdi.

Eyyübiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından daha önce bataklık ve kullanılmaz halde bulunan Ahmet Hamdi Akseki İlkokulu'nun bahçesinde gerekli düzenlemeler yapılarak okul bahçesi mini bir amfi tiyatro sahnesi haline getirilip kullanımına sunuldu.

Eyyübiye Belediyesi tarafından yapılarak kullanıma sunulan okulun bahçesinde ilk kez okuma bayramı şenlikleri düzenlendi. Ahmet Hamdi Akseki İlkokulu Bahçesinde düzenlenen Okuma Bayramı Şenliklerine, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin eşi Ayşe Ekinci, Eyyübiye Belediye Başkan Vekili Mehmet İlhami Günbeği, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Aksoy, Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun'un yanı sıra diğer kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda okuma- yazma öğrenmenin amaç değil, hayatı öğrenmek için bir araç olduğu ve bu aracı en iyi şekilde kullanmanın başarının anahtarı olduğu vurgulandı. Ahmet Hamdi Akseki İlkokulu öğrencilerin yapmış oldukları gösterilerle zenginleştirilen etkinliklerin ardından, öğrenci velilerine okur-yazar olarak hayata atılmalarının bir simgesi olan başarı belgeleri verildi.

Program sonunda verilen ikramda veliler duydukları memnuniyeti dile getirirlerken, , Ahmet Hamdi Akseki İlkokulu Müdürü Kasım Sülü, Eyyübiye Belediyesi ve Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye okullarına yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür ederek, okul bahçesinin kullanılır hale gelmesinden dolayı duymuş olduğu memnuniyetini dile getirdi.

Düzenlenen Okuma- Yazma Şenlikleri için minik öğrenciler süslendi. Şenliği bir bayram havasında kutlayan öğrencilerin heyecanına aileler de ortak oldu. Farklı sınıf öğrencilerinin yapmış olduğu etkinliklerin velilerin büyük beğenisini topladı. Okuma yeteneğini kazanan okul öğrencileri coşkulu ve unutulmayacak bir gün yaşadılar. Okuma bayramı şenliklerinde öğrenci ve velilere seslenen Eyyübiye Belediye Başkan Vekili Mehmet İlhami Günbeği, "Eğitim en önemli parçalarından biri de okumaktır." Dedi. Başkan Vekili M. İlhami Günbeği, ''Eyyübiye Belediyesi dezavantajlı bir bölge, dezavantajlı bir bölge olması nedeniyle birçok çalışma yapmamız gerekiyor. Yapmış olduğumuz fiziki çalışmaların yanı sıra birçok sosyal projeye de imza atıyoruz.

Eğitimin olmazsa olması okumaktır. Okumanın da ülkemiz açısında diğer ülkelerle karşılaştırdığımız zaman gerçekten de okuma açısında gerideyiz. Ekonomide, sanayide yarıştığımız ülkelerle karşılaştırdığımız zaman okuma açısında çok gerilerdeyiz. Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman parkta, evde, otobüste ve her tarafta sürekli kitap okuma aşkı ve sevgisi vardır. İnsan sevgisi barışın, kardeşin, sevginin, huzurun, gelişmenin tek olmazsa olmazı kitaptır. Bu anlamda okul idarecilerimize yapmış oldukları bu okuma şenliğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar Eyyübiye Belediyesi gereken desteği vermiştir. Bundan sonra da gerekli desteği vermeye devam edeceğiz.

Programda öğrenci ve velilerle birlikte olan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin eşi Ayşe Ekinci ise şunları söyledi: ''Belediyecilik sadece alt yapı, üst yapı değildir. Belediyecilik Sosyal anlamda da faaliyet göstermektir. Bu okula geldiğimde buraya yapılan yardımdan haberim yoktu. Okul müdürümüzün bizlere anlattığı burası bir bataklıktı ve gerekli olan bilgileri Başkanımız Mehmet Ekinci'ye ilettik. Sağ olsun Başkanımız bizleri kırmadı ve burayı bir amfi tiyatro haline getirdi. Bunları şahsım olarak duyduğumda önce vatandaş, sonra da 5 çocuklu bir anne olarak çocuklarımda okula gittiği için bir çocuğun oynamasının ne kadar çok değerli olduğunu bildiğim için bunun adına sevindim. Sonra bunu yapan kişinin hizmeti halkın ayağına götüren Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin olması bana ayrı bir gurur kaynağı verdi.

Burada okuyan belki yaşları 25, 30, 40 onlar okuma yazmayı yeni öğrenen 25 bayana okuma, yazma sertifikası verdik. Aldıkları sertifika onları yeni bir hayata başlatacak. Eyyübiye Belediyesi olarak bizler bayanlara çok güzel kurslar hazırlıyoruz. İnşallah bunları devamı gelecek. '' Dedi.

Program daha sonra Ahmet Hamdi Akseki İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları çeşitli tiyatro ve gösterilerle son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şanlıurfa Akseki Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title