Haberler

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci;

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 7 Haziran 2015’de yapılan son genel seçimlerde hiçbir siyasi partinin tek başına hükumeti kuracak milletvekili sayısına ulaşamadığını hatırlatarak, herkesin sandığa gitmesini istedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 7 Haziran 2015'de yapılan son genel seçimlerde hiçbir siyasi partinin tek başına hükumeti kuracak milletvekili sayısına ulaşamadığını hatırlatarak, herkesin sandığa gitmesini istedi.

Ekinci, 7 Haziran seçimlerinde hiçbir siyasi partinin tek başına hükumet kuracak milletvekili sayısına ulaşamamasının bir takım sorunları beraberinde getirdiğini belirterek, 1 Kasım 2015'te yapılacak seçimlerde herkesin vatandaşlık görevi yerine getirerek sandığa gitmesi gerektiğini söyledi.

Son genel seçimlerde katılım oranının yüzde 83,92 olduğuna dikkati çeken Ekinci, "Şanlıurfa ilimizde ise bu katılım oranı yüzde 80.15 oranında gerçekleşmiştir. Yani, Türkiye ortalamasının gerisindedir. Önümüzdeki seçimlerde bu oranın artmasını temenni ediyoruz. Çünkü, sürdürülebilir bir kalkınma için ekonomik istikrara, ekonomik istikrar için de siyasi istikrara ihtiyaç var. Bu nedenle önümüzdeki seçimler Türkiye Cumhuriyetinin son 13 yılın iyiye gidişinin devamı için büyük önem taşıyor" dedi.

"KOALİSYONLARIN SIKINTISI YAŞANDI"

Ekinci, Türkiye Cumhuriyetinin geçmişte de koalisyon hükümetleriyle yönetildiğini ve bunun neden olduğu olumsuz ekonomik tablonun toplumun her ferdini etkilediğini belirtti. Ekinci, 7 Haziran 2015 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi 25. Dönemi'nin 550 yeni üyesini belirlemek için yapılan genel seçimlerde, AK Parti'nin yüzde 41 oy oranına rağmen hükumeti kurmak için gerekli 276 milletvekili sayısına ulaşamadığını vurguladı. Ekinci, "Bunun neden olduğu olumsuz ekonomik tabloya da her birlikte tanık olduk" diye konuştu.

2023 HEDEFİ

Ekinci, Türkiye'nin 2023 hedefine doğru emin adımlarla yürüyebilmesinin de siyasi istikrarla mümkün olabileceğini kaydetti. Ülkenin büyüme hızından ve dünya genelindeki saygınlığından rahatsız olanların siyasi istikrarı yok etme çabasında olduğunu belirten Ekinci, "13 yıllık olumlu gidişin devamı, kardeşlik, huzur ve istikrar için 1 Kasım 2015 tarihi yeni bir dönüm noktası olacaktır. Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenlerin hevesleri de kursaklarında kalacaktır.Bunun için tüm Şanlıurfalı hemşehrilerimi vatandaşlık görevleri için sandık başına bekliyoruz" dedi

Başkan Ekinci, AK Parti'nin son seçimlerde aldığı yüzde 41 oy oranı le iktidara en yakın parti olduğunu vurgulayarak, "Bu seçimlerden sonra da AK Parti'nin tek başına iktidar olarak hizmet şölenini sürdüreceğine inanıyoruz" dedi.

Ekinci, Şanlıurfalı hemşehrilerinin 1 Kasım seçimlerinde gereken duyarlılığı göstererek, Türkiye'nin geleceği için sandık başına gideceklerine inandığını sözlerine ekledi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title