Haberler

Eyüp'te Engeller, Resimle Aşılıyor

Eyüp Belediyesi tarafından engellilere yönelik yeni bir proje daha hayata geçirilmeye hazırlanıyor.

Eyüp Belediyesi tarafından engellilere yönelik yeni bir proje daha hayata geçirilmeye hazırlanıyor. Proje kapsamında, Akşemsettin Mahallesi'nde ikamet eden engellilere ressam Fikret Şahin tarafından ücretsiz resim kursu verilecek.

Akşemsettin Parkı içinde Eyüp Belediyesi'ne ait tesislerde başlayacak resim kursuna sadece engelli vatandaşlarımız kayıt olabilecek. Ressam Fikret Şahin tarafından verilecek resim kursu sayesinde resme meraklı engelliler yeteneklerini ilerletme ya da meslek edinme konusunda önemli bir aşama kaydedecekler.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da, engellilerle ilgili her projeyi en ince ayrıntısına kadar değerlendirerek hayata geçirdiklerini belirterek, "Bu proje de bizi heyecanlandıran önemli bir çalışma oldu. Hemen Akşemsettin Mahallemizdeki tesisimizi tahsis ettik. Kayıtlar başlayacak ve sonra da kurs günleri ve saatleri duyurulacak. Bu kursta engelli kardeşlerimizin resim öğrenirken ihtiyaçları olan malzemeleri de biz karşılayacağız" diye konuştu.

"ENGELLİLİĞİ ANCAK YAŞAYAN BİLİR"

33 yaşında engelli bir oğlu olduğunu belirten ressam Fikret Şahin de, "Uzun süredir planladığım bir projeydi. Benim de engelli bir oğlum var. Engelliliği ancak yaşayan bilir. Onların hayata bağlılığını, yaşama sevincini ancak onlarla yaşayanlar bilir. Engellilerimiz için daha çok şey yapmamız gerekiyor. Onların ne kadar önemsendiklerini bilmeleri onları çok mutlu eder. Ben Moskova'da Pedagoji eğitimi aldım. Bu eğitimimi, bilgimi, yeteneğimi engelli kardeşlerimizle paylaşmak istiyorum. Seçimlerden önce böyle bir konu için engelli bir kardeşimiz bana, "Hocam bize ders verir misiniz" demişti. Ben de ücret karşılığı ders vermeyeceğimi ancak seçimlerden sonra belediye ile bir işbirliği yapıp böyle bir proje yapabileceğimizi anlatmıştım. Bunu söylerken başkanımızın böyle bir projeye duyarsız kalmayacağını düşünerek söz vermiştim. Sağolsun geçtiğimiz günlerde konuyu başkanımız Remzi Aydın'a açtığımızda da kendileri bize her türlü desteği vereceklerini söylediler. Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra engelli kardeşlerimize akademik düzeyde bir eğitim vereceğim. 4 yıl akademiye gitmiş gibi olacaklar ve bir meslek edinme konusunda önemli aşama kaydedecekler" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fikret Şahin Remzi Aydın Eyüp Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title