Haberler

Evrenseki Kültürevi'ne Turistlerden Büyük İlgi

Antalya'nın Manavgat ilçesi Evrenseki beldesinde belediye tarafından geçtiğimiz yıl açılan Evrenseki Kültürevi, bölgede bulunan otellerde konaklayan turistlerin büyük ilgisini çekiyor.
Çeşitli eşyalar, giysiler, zirai aletler, sosyal yaşamda...

Antalya'nın Manavgat ilçesi Evrenseki beldesinde belediye tarafından geçtiğimiz yıl açılan Evrenseki Kültürevi, bölgede bulunan otellerde konaklayan turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Çeşitli eşyalar, giysiler, zirai aletler, sosyal yaşamda kullanılan çeşitli malzemelerin sergilendiği Evrenseki Kültürevi'nde 2 bin 500 parça eserin yanı sıra Anadolu Abdalları ve Tahtacılara ait köşeler de bulunuyor. Evrenseki evlerinin minyatürlerinin de sergilendiği kültürevi bölgede tatil yapan turistlerin de büyük ilgisini çekiyor. Henüz resmi açılış yapılmayan kültürevini yerli ve yabancı 50 bin turistin gezdiği bildirilirken, turistlere İngilizce, Almanca, Rusça ve Fransızca olarak bilgi verildiği belirtildi.

Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, kültürevini oluştururken Halk Bilim Uzmanı Hüseyin Kök'ün çok büyük gayret sarf ettiğini ifade ederek, "Kendi beldemizden ve çevre köylerden yaklaşık iki yılda topladığımız eserleri Hüseyin Kök geceli gündüzlü çalışarak tasnif etti. Kültürevi'nin bu hale getirdi" dedi.

Kültürevinde yaklaşık 250 yıllık kartal kanadından yapılma orijinal bir müzik aleti de bulunduğunu kaydeden Başkan Barut, "Şimdi teknoloji çok hızlı değişiyor. Hemen her 10 - 15 yılda bir konutların yapısı dahi değişebiliyor. Ancak eskiden bu değişim çok daha yavaş oluyordu. Kültürevi'nde sergilediğimiz eserler, yüzlerce yıl boyunca kullanılagelen ve çok az değişikliğe uğrayan eserler" diye konuştu. Başkan Barut, bu yönüyle Evrenseki Kültürevi'nde turistlere tarihe yolculuk yaptırdıklarını da sözlerine ekledi.

Aralarında Hotel Monachus Park, Monachus Side ve Commodore Elite Suites SPA hotellerinin bağlı bulunduğu Sağ Tur A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Bayaz ise, Evrenseki Kültürevi'nin hem bölge hem de Türk kültürünün doğru tanıtımı için büyük şans olduğunu kaydetti. Kendi otellerinde bulunan turistlere tavsiye edilen bölgede ziyaret edilecek yerler arasında Evrenseki Kültürevi'nin ilk sıralarda geldiğini kaydeden Bayaz, "Bunu sadece turistlere tavsiye etmekle kalmıyoruz. Kendi personelimize de tatil günlerinde aileleriyle birlikte mutlaka kültürevini görmelerini öneriyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Barut Evrenseki Manavgat Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title