Haberler

Evlerinden Taşıdıkları "Geven ve Tezek" ile Sınıfları Isıtıyorlar

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Dikmen köyü Erenler mezrasında eğitim gören 60 öğrenci, "birleştirilmiş sınıfların bulunduğu köy okullarının yakacaklarının köy bütçelerinden karşılanması" yönündeki kararname gereği evlerinden taşıdıkları geven ve tezeklerle sınıflarını ısıtıyor.

ZAFER TAYFUR - Van'ın Başkale ilçesine bağlı Dikmen köyü Erenler mezrasında eğitim gören 60 öğrenci, "birleştirilmiş sınıfların bulunduğu köy okullarının yakacaklarının köy bütçelerinden karşılanması" yönündeki kararname gereği evlerinden taşıdıkları geven ve tezeklerle sınıflarını ısıtıyor.

Başkale ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Dikmen köyünün 40 haneli Erenler mezrasında yaşayan 60 öğrenci, eğitimlerini zor koşullarda sürdürüyor.

Eğitimin birleştirilmiş sınıflarda verilmesi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden yakacak yardımının yapılmadığı okulda, öğrenciler evlerinden getirdiği tezek ve geven ile dersliklerini ısıtıyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü mezrada, sabah erken saatlerde ellerindeki tezek ve geven ile okula giden öğrenciler, öğretmenleriyle sobayı yakıp ısınmaya çalışıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengizhan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1924 yılında çıkarılan kararnameyle "birleştirilmiş sınıfların bulunduğu köy okullarının yakacaklarının köy bütçelerinden karşılanması" gerektiğini belirterek, kararname gereği köy ve mezralarda birleştirilmiş sınıf bulunan okullara yakacak yardımı yapamadıklarını söyledi.

İmkanları dahilinde ve bölgedeki askeri birliklerin desteğiyle okullara bir miktar kömür aldıklarını ve bu kömürleri 26 köy okuluna dağıttıklarını ifade eden Öztürk,  köylere ayrılan bütçenin yüzde 10'unun yakacak için ayrıldığını ve okulların yakacak ihtiyacının bu bütçeyle karşılanması gerektiğini ifade etti. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Başkale Erenler Dikmen Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title