Haberler

Evlatlarının Acısını Torun Sevgisi Hafifletiyor

Suriye'deki iç savaşta 5 çocuğunu kaybeden Meşan çifti, acılarını, evlatlarının emaneti öksüz torunlarının sevgisiyle hafifletmeye çalışıyor.

HALİL FİDAN - Suriye'deki iç savaşta 5 çocuğunu kaybeden Meşan çifti, acılarını, evlatlarının emaneti öksüz torunlarının sevgisiyle hafifletmeye çalışıyor.

Ülkelerindeki çatışmalar nedeniyle yaklaşık 6 ay önce Deyrizor kentinden kaçarak Şanlıurfa'ya sığınan Salih (85) ve eşi Aliye el-Meşan (78), 3 gelini ve 12 torunuyla, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın Şanlıurfa'da kiraladığı eve yerleşti.

Her türlü ihtiyaçları vakıf tarafından karşılanan ailenin reisi Salih el-Meşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaştan önce varlıklı bir aile olduklarını ve huzurlu bir hayat sürdüklerini söyledi.

Sürekli insanlara yardım etmek için çalıştığını belirten Meşan, 7 çocuğunu da bu duyguyla yetiştirdiğini ifade etti.

Ülkelerindeki iç savaşta 5 çocuğunu kaybettiğini aktaran Meşan, bunlardan 3'ünün evli olduğunu ve geride 12 çocuk bıraktıklarını vurguladı.

Torunlarının artık kendilerine emanet olduğunu dile getiren Meşan, şöyle konuştu:

"Çocuklarım savaşçı değildi, sadece mazlumlara yardım etmek istiyorlardı. 4'ü askerler tarafından şehit edildi. Diğer oğlum Ukba ise terör örgütü DAEŞ tarafından kafası kesilerek şehit edildi. İki oğlum ise halen Suriye'de. Şükürler olsun çocuklarımı terbiyeli bir şekilde büyüttüm. Şehit olmak istiyorlardı, Allah nasip etti. Şimdi onların emanetlerini de en iyi şekilde büyütmek için gayret edeceğiz. Gücümüz yettiğince torunlarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Onların varlığı bize güç veriyor. Onlar mutlu olunca tüm sıkıntıları unutuyoruz. İnşallah güzel bir şekilde hayatlarını sürdürürler."

Torunu ve iki oğlunu da yanına almak istiyor

Önceden çok zengin olduğunu ve mallarını Allah yolunda harcamanın huzurunu taşıdığını dile getiren Meşan, "Şu anda hiçbir şeyimiz kalmadı. İHH'nın yardımlarıyla ayakta kalabiliyoruz. Allah onlardan razı olsun. Torunlarım onların sayesinde yokluk çekmiyor" dedi.

Hamile olan bir torununun da İdlib bölgesinde olduğunu belirten Meşan, onu ve iki oğlunu da yanına almak istediğini dile getirdi.

Anne Aliye el-Meşan da sürekli çocuklarını kaybetmenin acısıyla yaşadığını belirterek, onların emanetlerine sahip çıkan İHH'ya teşekkür etti.

Suriye'deki savaşın bitmesini temenni eden anne Meşan, "Allah Türkiye'den ve İHH'dan razı olsun. Onların desteğiyle inşallah öksüz torunlarımızda hayırlı bir şekilde büyür. Onlar bize şehitlerimizin emaneti o yüzden çok daha fazla seviyoruz. Biz zaten yaşlandık. Tek gayemiz torunlarımız ortada kalmasın" diye konuştu.

Meşan ailesi, cezaevinde öldürülen çocukları Beşar'ın haberini ise Anadolu Ajansı'nın yayınladığı fotoğraflardan öğrendiklerini anlattı.

İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila ise savaşın başladığı ilk günden itibaren mağdur ailelere sahip çıkmaya çalıştıklarını vurguladı.

Meşan ailesine de sahip çıktıklarını dile getiren Atila, "Şehitler 12 torun bıraktı. İnşallah bu yetimler Allah'ın izniyle bizim himayemizde olacak. Hayırseverlerden bu tür konularda yardım bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Şanlıurfa Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne?
title