Haberler

Evini Yenileyen Terör Mağdurlarına Yardım ve Bayramda 500 TL Harçlık

Güncelleme:

Terör mağdurlarının evini yenileyen devlet, hasarın yüzde 12'si tutarındaki ev eşyasını da karşılayacak ayrıca bayram harçlığı dağıtılacak.

Cizre, İdil, Sur gibi terörden büyük hasar gören ilçeler başta olmak üzere onarım, inşaat çalışmaları sürüyor. Bütün bu harcamalar için yaklaşık 16-18 milyar liralık bir maliyet hesaplanırken, bin lirayı bulan yemek ve barınma desteği devam ediyor. Evi, iş yeri zarar görenlerin 10 bin liraya kadar olan zararları karşılanırken, Ramazan Bayramı öncesi de evi zarar gören yaklaşık 10 bin aileye bayram yardımı yapılacak. Valilikler ve ilgili kurumlar aracılığıyla aile başına yaklaşık 500 liralık destek sağlanacak.

ÜÇ İLE ÖDENEK ÇIKTI

Buna göre Hakkâri, Şırnak, Diyarbakır'da örgütün hedefi olan bina sahiplerini devlet yalnız bırakmayacak. Hasar gören, yıkılan binaların yeniden yapımı için başlayan süreç devam ederken, terör mağduru vatandaşlara ikinci aşamada hasarın yüzde 12'si tutarında ev eşyası yardımı da yapılacak. Evi kullanılamayacak derecede hasar gören vatandaşa kira, erzak, sosyal yardımların sürdüğünü belirten Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli tespiti yapılan üç ilde ödeme yapıldığını belirtirken, yüzde 12'lik kısmın yarısını ödemeye başladıklarını, kalanı daha sonra ödeyeceklerini söyledi.

'BÖLGEDE DÖNÜŞÜM VAR'

Canikli, "Diyelim 50 bin liralık tespit yapıldı bunun yüzde 12'si eşya bedeli olarak ödeniyor. Yıkılan konutların yerine de ayrıca TOKİ elindeki konutlardan seçenekler sunuyor" dedi. Terör örgütünün vatandaşı hedef aldığını belirten Canikli, bu süreçte halkın da örgüt ve siyasi uzantısına karşı net tepkisini ortaya koyup kitlesel bir dönüşüm yaşadığını belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilgili bakanlıkların bölgede çalışmaları sürdürdüğünü kaydeden Canikli, "Evleri yıkılan vatandaşlarla bire bir görüşmeler yapılıyor. Sosyal-psikolojik rehabilitasyon süreci devam ediyor" diye konuştu.. (Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Nurettin Canikli Ramazan Bayramı Cizre Emlak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (65)

YÖRÜK.:

verin paraları bu hainler o paraları direkt kandile gönderirler. .

40
4
yanıtYanıtla
İMHOTEP:

Türkiye artık dürüst yaşamanın en zor olduğu ülkelerden biri haline geldi. 500 değil 1500 de versen yine hainlik yapacaklar yine hainlik yapacaklar. Verilen paraların yarısı örgüte gider oda askere polise mermi olarak geri döner.

23
2
yanıtYanıtla
optimus prime:

haram zehir zıkkım olur insallah.

20
3
yanıtYanıtla
erdoğan:

ne güzel teröre destek çıkıp belediye başkanlarını seçsinler devletin her türlü yardımından faydalansınlar kaçak elektrik kullansınlar tüm bunlara karşılık şehit olan yozgatlı, çorumlu, çankırılı, kırşehirli ve diğer illere gelen şehitlerle dolsun ve bu şehirlerin vergisi ile oraya yardım yapın bu şehirlere yardım yapmayın milletvekili sayısı düşsün bu mu AKP Adaleti

20
3
yanıtYanıtla
VARNİKE:

BİZDEN AL KEKOLARA VER ADALET Mİ BU

19
3
yanıtYanıtla
tc:

her kuruşu haram zıkkım olsun. desteklerken yardım ederken devleti düşünmediler. devlet onları düşünüyor. cehennemde yansın; destekkleyen yardımda bulunan sempati duyanlar imşallah

20
2
yanıtYanıtla
Keko:

Benim babam yılladır asgari ücrete çalışıp vergi veriyor, evimizde kira ama hiç bir zaman devlete, vatana ihanet etmedik ama devlet bize ihanet etti vatan hainini pkk destekçilerine ev eşya, harçlık. sadece hakkım haram olsun diyorum şehitlere verecek hesabımız çok.

18
3
yanıtYanıtla
vatan:

benim gariban namuslu devletine bağlı insanımın pkk lı kadar değeri yokmu

17
4
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

verin verin helal olsun size hem elektiriği kaçak kullansınlar hemde harçlık verin batıda da asgari ücretli emekli çocuklarını mutlu edemesin helal olsun size ve yönetime

20
1
yanıtYanıtla
adaletsizlik:

eğer bu yardım edilen vatandaşlardan teröre destek veren varsa ve o 500 tl be benim hakkım varsa parayı verenede alanada hakkım helal degildir

15
2
yanıtYanıtla
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title