Haberler

ETTO Yazılım Kümesi Üyeleri, Erciyes Teknopark'ta Buluştu

Güncelleme:

Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi, bünyesindeki yazılım kümesi üyeleri düzenlenen bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi (ETTO) bünyesindeki yazılım kümesi üyeleri düzenlenen bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Erciyes Teknopark Toplantı Salonu'nda gerçekleşen seminere Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Kayseri Ticaret Odası (KTO) temsilcileri ve yazılım kümesi üyeleri katıldı. Seminere katılanlara, Eğitim ve Danışmanlık Faaliyetleri, dış ticaret yönetimi, markalaşma, inovasyon ve kümelenme, bilgi ve iletişim teknolojileri, medya ve tasarım, kalite ve verimlilik, ihtiyaç analizi ile hibe programı hakkında bilgi verildi.

Seminerle ilgili bilgi veren Erciyes Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı Enes Şenol, amaçlarının ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Çeşitli faaliyetler hakkında, firmaların bilgilendirilerek ekonomik olarak geliştirilmelerine yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getiren Şenol, "Bugün Erciyes Teknopark'ta şuan gerçekleştirmiş olduğumuz seminerimiz, Ekonomi Bakanlığımız 2010/8 sayılı rekabetinin gerçekleştirilmesinin, desteklenmesinin programıyla alakalı. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleme Daire Başkanlığı'ndan gelen bir uzmanımız konuyla ilgili bilgi vermektedir. Uluslararası rekabetin geliştirilmesi derken, KOBİ ve kümelenme üzerinde durulacak. Ekonomi Bakanlığı tarafından, Teknopark olarak Kayseri Yazılım Kümesi projemiz kabul edildi. Kümede yer alan firmalarımız da toplantıda mevcutlar. Kendilerine ilerleyen dönemlerdeki faaliyetler, yapılacak aktivitelerle ilgili de bilgi verilecek. Amaç, ilk başta firmalarımızın kümelenerek bir araya gelmesi. Bunun sonucunda da, ihtiyaç analizinin çıkarılarak, bu ihtiyaç analizine göre firmalarımızın ihtiyaç duyduğu eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazarlama gibi faaliyetlerde firmalarımızı birlikte hareket ettirerek ekonomik olarak geliştirmek. Yeni ürünlerin ortaya çıkmasını sağlamak. Ülke ekonomisine katkıda bulunmak amaçlamaktadır. Bu şekilde faaliyetlerimiz devam etmektedir" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Kayseri Sanayi Odası Erciyes Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title