Haberler

Esogü İibf 9. Kariyer Günleri Başladı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kariyer Merkezi’nin düzenlediği “9. İİBF Kariyer Günleri”, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kariyer Merkezi'nin düzenlediği "9. İİBF Kariyer Günleri", ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

Kariyer Günleri'nin açılış oturumunda konuşan ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sami Taban, 2005 yılında faaliyet göstermeye başlayan Kariyer Merkezi'nin öğrencilerin iş dünyasına ve hayata hazırlanmalarında önemli bir misyonu yerine getirdiğini söyledi. Merkez'in alanında başarılı olmuş ve kariyerinde belli noktalara gelmiş kişilerin bilgi ve deneyimlerini öğrencilere aktarmayı amaç edindiğini belirten Prof. Dr. Sami Taban; bu kapsamda hayata hazırlanarak özgüvenleri, motivasyonları ve etkileşimleri artan öğrencilerin, kendi kariyer planlarına ilişkin daha doğru kararlar almalarının sağlandığını ifade etti.

ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Bahaddin Acat da, öğrencilerin derslerde elde ettikleri bilgi ve donanımların ne işe yarayacağını görmenin en iyi yolunun sektör temsilcileriyle bir araya gelmekten geçtiğini belirtti. Bu nedenle Kariyer Günleri'nin bir kariyer planı yapmaya ve yeni perspektifler açmaya önemli katkıda bulunacağını ifade eden Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, ESOGÜ Yönetimi olarak İİBF Kariyer Merkezi'ni tüm üniversitenin Kariyer Merkezi haline getirmeyi ve Kariyer Günleri'ni de bütün fakültelerden öğrencilerin katılacağı bir etkinliğe dönüştürmeyi düşündüklerini dile getirdi. ESOGÜ Mezunlarının üniversiteye sahip çıkması gereğine de işaret eden Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, ESOGÜ'nün bir marka haline gelmesinde sektörlerinde söz sahibi olmuş mezunların katkılarının önemli olduğunu söyledi.

Öğrencilere hedeflerini belirlemede yardımcı olmanın yanı sıra, iş ve staj görüşmelerinde bulunma ve mesleki bilgi ve becerilerini artırma; kuruluşlara ise kendilerini ve çalıştıkları sektörleri tanıtma imkanı sunmayı hedefleyen Kariyer Günleri'nin iki gün süreceği belirtildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title