Haberler

Esnaflara Yazar Kasa Uyarısı

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Gündüz, eski tip yazar kasaların 31 Aralık 2015 tarihi beklenmeden akıllı yazar kasalarla değiştirilmesini önerdi.

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Gündüz, eski tip yazar kasaların 31 Aralık 2015 tarihi beklenmeden akıllı yazar kasalarla değiştirilmesini önerdi. Yılsonunda büyük bir yoğunluğun yaşanabileceğini söyleyen Gündüz, esnafların ceza almamak için şimdiden müracaatlarını yapması gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Ödeme Cihazları Kullanma zorunluluğu getiren kanunla yeni nesil ödeme kaydedici yazar kasalar için son tarih 2015'in son günü. Kanunla, Gelir İdaresi Başkanlığı cihazlara erişebilecek, mükellefler kolayca denetlenebilecek, Maliye Bakanlığı kayıt dışıyla mücadele için vergi denetimini, teknolojiden faydalanarak yapacak. Söz konusu cihazları temin etmek için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde (www.gib.gov.tr) yer alan yetkili firmalarla irtibat kurulabilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Yeminli Mali Müşavir Ahmet Gündüz, mükelleflerin dilerlerse eski tip Ödeme Kaydedici Cihazlarının değişimini hemen yapabileceğini belirtti. Cihaz değişimi için Vergi Dairesine yazılı başvuru yapılacağını söyleyen Gündüz, alınacak izin yazıları ile birlikte Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazı satın alınabileceğini, cihazın faturasının ve gerekli diğer belgelerin 15 gün içerisinde bağlı bulunulan vergi dairesine sunulması gerektiğini kaydetti. Gündüz, serbest muhasebeci mali müşavir, yeminli mali müşavir, avukat, doktor gibi serbest meslek mensuplarının tümünde yeni nesil ödeme kaydedici cihazların mecburi olmadığını belirtti. Anılan cihazlara geçmeyen birinci sınıf tüccarlar ile serbest meslek erbabı hakkında 1300, ikinci sınıf tüccarlar, defter tutan çiftçiler ile kazancı basit usulde tespit edilenler hakkında 660 ve diğer durumlarda 330 TL özel usulsüzlük cezası kesileceğini de sözlerine ekledi.

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Gündüz, uygulamada yılsonunda bir sıkışıklık olacağını tahmin ettiklerini belirterek "Bunun için mükellefler bir an önce eski tip yazar kasalarını, yeni nesil ödeme kaydedici cihazlarla değiştirmelidir. Ayrıca elinde EFT-POS (Banka Mobil Posu) bulunanlar da hem eski tip yazar kasalarını hem de EFT-Mobil POS'larını iptal ettirmelidir" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gelir İdaresi Başkanlığı Maliye Bakanlığı Ahmet Gündüz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title