Haberler

Esnafa "İşletme Kayıt ve Onay Belgesi" Uyarısı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, esnafı "işletme kayıt ve onay belgesi" almaları konusunda uyardı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, esnafı "işletme kayıt ve onay belgesi" almaları konusunda uyardı.

Çolakoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, esnafın 31 Aralık'a kadar, işletme kayıt ve onay belgesi alması gerektiğini belirtti.

2015 yılı itibariyle bu belgeyi almayan işletmelere cezai işlem uygulanacağını kaydeden Çolakoğlu, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Belgesi olmadan üretim faaliyeti gösteren fırın, pastacılık üretim, mandıra gibi gıda satış işletmeleri market, bakkal, pastacılık ürünleri satış, manav, kasap, kantin, büfe, gıda toptancıları, gıda soğuk hava depoları gibi  toplu tüketim yerleri ile lokanta-restoran, pastane, yemekhane, kahvehane-çay ocağı, kafelerin  en kısa sürede bu belgeleri alması zorunludur. Faaliyet alanına göre işletme kayıt ve onay işlemlerini yaptırmayanlara, 13 bin 304 ile 2 bin 660 lira arasında idari para cezası verilecektir." - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title