Haberler

Esnafa Hijyen Eğitimi

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile esnafa "hijyen eğitimi" veriliyor.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile esnafa "hijyen eğitimi" veriliyor.

Bayramiç Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Yıldırım, yaptığı açıklamada, düzenlenecek hijyen kurslarına katılan esnafa sertifika verileceğini belirtti. Yıldırım, yönetmeliğe göre işyeri sahipleri ve çalışanlarının 5 Temmuz'a kadar hijyen eğitimi belgelerini almaları gerektiğini belirterek, "Daha önce alınmış olan hijyen eğitimi belgelerinin geçerliliği olmayacak. Yönetmelik kapsamındaki şarküteri, bakkal ve gıda pazarlarında faaliyet gösteren esnafımız hijyen eğitimi kurs bitirme belgesi olmayan personel çalıştıramayacak. Başlatmış o0lduğumuz kurslara ilçemizden yaklaşık 600 esnaf ve yanlarında çalışan personelin katılmasını tahmin etmekteyiz. İlk etapta kahveci, berber, bayan kuaförü, market ve gıda işi yapan esnaf ve yanlarında çalışan personele eğitim vermeye başladık" dedi. Eğitime katılan kursiyerlerin kurs sonunda yapılacak sınav sonrası başarılı olan kursiyerlere belge verileceği ifade edildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Yıldırım Çanakkale Bayramiç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title