Haberler

Esnafa Faiz Affı Müjdesi

Gediz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, esnaf ve sanatkara verilen kredilerin faizlerine af getirildiğini müjdeledi.

Gediz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, esnaf ve sanatkara verilen kredilerin faizlerine af getirildiğini müjdeledi.

Gediz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Akça, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, merkez birliğince yapılan ve kooperatiflerce uygulanacak düzenlemeyle esnaf ve sanatkarlara gecikme faizleri nedeniyle artan borçlarını ödeyebilme imkanı sağlanmış olduğunu söyledi.

Bu uzun süredir beklenen düzenlemenin kooperatifçiliğin yardımlaşma ve dayanışma ruhu ile çalışan esnaf kredi kefalet kooperatiflerinin ortaklarına sağlanan çok önemli bir imkan olduğunu belirten Gediz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Akça şu şekilde konuştu: "Bu tamamen bir af gibidir. Hükümetimizin esnaf ve sanatkarlarımıza verdiği destekle Esnafı rahatlatmak açısından önemli olan bu uygulama yılların birikimi olup yıllardır ödenmeyen, kronikleşmiş durumda olan borçları sıfıra düşüren bir düzenlemedir. Esnaf ve sanatkarımızı bu fırsatı kaçırmaması gerekmektedir. Böyle bir fırsat kolay kolay doğmuyor. Anapara yatırıldığı anda geçmişe dönük bütün faizler silinmektedir. Örneğin bin lira olan anapara tutarı temerrüt faizleriyle birlikte yıllarına göre 10 bin liralara kadar çıkabilmekte ama bu yapılandırma sayesinde anapara olan bin lirayı yatırdığınızda geriye dönük bütün faizler silinecek ve bu ödemeniz gereken faiz tutarları cebinizde kalacaktır. Esnaf kefalet kooperatif kredileri gururla ifade ediyorum ki gerek düşük faiz oranları gerekse ödeme vadesi ve seçenekleriyle piyasada emsalsiz bir durumdadır. Bankaların tüketici kredilerinin aylık ödemeli olmak kaydıyla vadesi maksimum 3 yıl ve faiz oranları ise yüzde 15-17 seviyelerine ulaşmaktadır. Gediz Esnaf kefalet kooperatifi kredilerimiz 150 bin TL olup 5 yıla varan vadelerle üç aylık ödemeli yıllık yüzde 5 faiz oranına sahiptir. Bu kredi piyasasında en düşük faizli ve uzun vadeli en uygun ödeme şartlarıyla kredilere ulaşmada esnaf ve sanatkarlarımızın en önemli yardımcısıyız.Gedizli Esnaf ve Sanatkarlarımızın bizlere emaneti olan Kooperatifimizde en düşük kredi imkanlarıyla kredi vermek için her imkanı seferber ederek onlara daha kaliteli bir hizmet sunmak için canla başla çalışıyoruz. Esnaf ve Sanatkarlarımızdan tek bir isteğimiz var; bizlere güvensinler ve kredi alırken hesaplarını doğru yapsınlar; kredi taksitlerini zamanında ödesinler ve unutmasınlar ki vadesinde düzenli yapılan her ödeme bir başka esnafımıza kredi imkanı sağlayacaktır." (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gediz Akça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title