Haberler

Esnaf Alışveriş Merkezlerinden Şikayetçi

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erol Kahveci ve öğrencileri tarafından Balçova'daki 700 işyeri ile yapılan araştırmada esnafın yüzde 76’sının alışveriş merkezlerinin işlerini olumsuz etkilediğini söylediği bildirildi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erol Kahveci ve öğrencileri tarafından Balçova'daki 700 işyeri ile yapılan araştırmada esnafın yüzde 76'sının alışveriş merkezlerinin işlerini olumsuz etkilediğini söylediği bildirildi.

Prof. Dr. Kahveci, yaptığı açıklamada, "Balçova'daki alışveriş merkezleri ve İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin küçük esnaf üzerine etkileri" başlıklı araştırmaları kapsamında alışveriş merkezleriyle benzer ürün gruplarında satış yapan esnafla görüştüklerini belirtti. Görüştükleri esnafın yüzde 76'sının alışveriş merkezlerinin işlerini olumsuz yönde etkilediğini beyan ettiğini bildiren Prof. Dr. Kahveci, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu merkezlerin küçük esnafın üzerine etkisini bir bakkalımız, 'ben bir ekmeği bile kredi kartı ile satan süpermarketle nasıl rekabet edebilirim ki' sözleriyle ifade ediyor. Verilerde esnafın günlük cirolarını arttırmak için günde ortalama 13 saat işyerini açık tuttuğu görüldü. Giderleri düşük tutmak için de iş yerlerinin yüzde 80'inde toplam işgücünün 1 ile 3 arasında değiştiği tespit edildi. Ayrıca iş yerlerinin yüze 80'i son yıllarda çalışan insan sayısında küçülmeye doğru gittiklerini vurguladı. Alışveriş merkezlerinde işyerleriyle rekabet konusunda neler yaptıklarını incelediğimizde, her dört iş yerinden bir tanesi işlerini zararla götürdüklerini belirtti.

Rekabet güçlerinin kalmadığını belirten esnaf, diğer iş yerleri fiyat indirerek kar marjlarını minimumda tuttuklarını, 'ara getirelim, al götürelim' ve kredi kartı ile satış gibi uygulamalar geliştirdiklerini belirtiyorlar. Esnafımızın yüzde 74'ü önlemlerine rağmen müşterilerinin azalmasını alışveriş merkezlerine bağlıyor. Yine esnafın yüzde 72'si çevrelerindeki küçük esnafın işini kaybetmesini bu merkezlere bağlıyor."

Prof. Dr. Kahveci, İEÜ'ye yakın çevrede bulunan esnafın yüzde 90'nı üniversitenin işyerlerine yakın olduğundan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiğini kaydetti. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Balçova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title