Haberler

Eskitilmiş Kılıç" Siirt'te Sahnelendi

Sultan 2. Abdülhamid döneminin işlendiği "Eskitilmiş Kılıç" adlı oyun Siirt'te sahnelendi Vali Aydın: "Osmanlı, dünya üzerinde bir dengeydi"

Sultan 2. Abdülhamid dönemine ait bazı siyasi gelişmelerin işlendiği "Eskitilmiş Kılıç" adlı oyun Siirt'te sahnelendi.

Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın daveti üzerine Mustafa Akif Ekşi'nin yazdığı, yönetmenliğini Sami Gülbaba'nın yaptığı Abdülhamid Han'ın hatıralarından ve tarihçilerin objektif yorumlarından yola çıkılarak hazırlanan "Eskitilmiş Kılıç" adlı tiyatro oyunu, Siirt Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda sahnelendi.

Yoğun ilgi gören ve sık sık alkışlarla kesilen tiyatro oyunu sonunda konuşan Vali Aydın, 2. Abdülhamid Han'ın büyük bir devlet adamı olduğunu ve sahnelenen bu oyunla anıldığını söyledi.

Osmanlı'nın dünya üzerinde bir denge olduğunu belirten Vali Aydın, bu dengenin yok olmasıyla beraber dünya üzerinde bazı olumsuzlukların meydana geldiğini ifade ederek, "Eskitilmiş Kılıç oyununu sergileyen arkadaşlarımıza, kardeşlerimize, sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Osmanlı, dünya üzerinde bir dengeydi. Ne zaman Osmanlı'yı yok ettiler, işte bugün Ortadoğu, Filistin ve birçok yerde kan gölü var. Batılıların haçlı zihniyeti hiçbir zaman dinmedi. Günümüzde de dinmiyor ve oyunlarla bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor. Ama inşallah birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla tekrar canlanmamız lazım. Ne olur kardeşliğimizi, birbirimizi sevelim. İslam'ın sancaktarlığını yapmış olan Osmanlı, her zaman başımızın tacıdır. Bizim ecdadımız gerçekten adaletiyle, sevgisiyle tarihe damgasını vurmuştur" diye konuştu.

Vali Aydın'ın daveti üzerine Siirt'e gelen ve tiyatro oyununu izleyen Sultan 2. Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu da oyun sonunda yaptığı konuşmada, bu oyunun kendilerini geriye götürüp duygulandırdığını söyledi.

Fırsat buldukça tarihin düzgün anlatılması için çalışmalarının devam ettiğini bildiren Osmanoğlu, Siirt'te bulunmalarından dolayı memnun olduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Herkes bilsin ki, Osmanlı aslında uyumuyor. Bizlerin kandan, sizlerin de candan Osmanlı'nın torunları olduğunu düşünüyorum. Bizlerin uyuduğunu zannediyorlar ama hepimiz aslında uyanığız, her şeyin farkındayız. Bizler fırsat buldukça tarihimizi bir şekilde düzgün anlatmaya çalışıyoruz gerek tiyatroyla, gerek önümüzdeki zamanda sinemayla. Hedefimiz devletimize hizmet etmek, müslüman alemine hizmet etmek. Siirt'te olmaktan çok mutluyuz. Allah hepinizden razı olsun."

Oyunculara çiçek veren Vali Aydın, oyuncular adına Osmanoğlu'na "Eskitilmiş Kılıç" yazılı Siirt'in ünlü tiftik battaniyesini hediye etti. - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Ahmet Aydın Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title