Haberler

Eskişehir - Sivrihisar'Daki Bakanlar Kurulu Toplantısının 88

Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi'nde Yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısının 88'inci Yıldönümü Düzenlenen 'cumhuriyet Doğuyor' Adı Verilen Etkinlikle Kutlandı.

Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi'nde yapılan bakanlar kurulu toplantısının 88'inci yıldönümü düzenlenen 'Cumhuriyet doğuyor' adı verilen etkinlikle kutlandı.

Atatürk'ün Ankara dışında 24 Mart 1922 tarihinde bakanlar kurulu toplantısını yaptığı Sivrihisar İlçesi'ndeki Zaim Ağa Konağı'nda bugün tören düzenlendi. Bakanlar kurulu toplantısının 88'inci yıldönümü nedeniyle yapılan törene Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş, Sivrihisar Hava Meydan Komutanı Yarbay Ahmet Solak, Belediye Başkanı Fikret Arslan ile çok sayıda kişi katıldı. Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş, Atatürk'ün 24 Mart 1922 tarihinde Bakanlar Kurulu'nu Zaim Ağa Konağı'nda topladığını belirtti. Bakanlar kurulu toplantısının ilçelerinde yapılmasının 88'inci yıldönümünü 'Cumhuriyet doğuyor' adlı etkinlikle kutladıklarını belirten Kaymakam Çakırtaş şöyle konuştu:

"İlçemizde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı Erzurum ve Sivas Kongresi kadar önemlidir. Atatürk önderliğinde yapılan toplantıda, düşman yurdu tamamen terk etmeden ateşkesin mümkün olmayacağı kararı alındı. Bu karar çok önemlidir ve bağımsız Türkiye'nin temelini oluşturmuştur. Vatan kolay kurtarılmadı, Cumhuriyet kolay kurulmadı. Vatanın her karış toprağı şehit kanıyla sulanmıştır. 88 yıl önce böylesine önemli toplantıya ev sahipliği yapan Zaim Ağa Konağı'nda Bakanlar Kurulunun ikinci kez toplanması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu yıldan sonra ulusal çapta anma ve kutlamalar yapacağız."

DP'li Sivrihisar Belediye Başkanı Fikret Aslan da konuşmasında ilçelerinin bir çok medeniyetlere ev sahipliği yaptığını söyledi. Arslan, Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığı Zaim Ağa Konağı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl restore edildiğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri gösteri sundu, 'Cumhuriyet doğuyor' koşusunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'a kadı olarak atadığı Sivrihisarlı olan Hızır Bey'in Atatürk Bulvarı'na konulan heykelinin açılışı ve Sivrihisar ilçesinin master planına katkıda bulunan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim üyelerine onur belgeleri verildi.

Etkinlikler kapsamında Devlet Halk Dansları Topluluğu ile Devlet Opera balesi tarafından spor salonunda gösteri sunulacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Şimdi ABD ve İsrail düşünsün! Çin'den tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasına tam destek

Şimdi ABD ve İsrail düşünsün! Çin'den tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasına tam destek

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Bakmadan Geçme

Survivor ilk eleme adayı kim oldu? Dün akşam Survivor'da dokunulmazlığı kim kazandı? 30 MAYIS BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Çin Filistin'i destekliyor mu? Çin, Filistin-İsrail savaşında kimi destekliyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 30 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl, hastalığı ne? Kadir İnanır'ın son durum ne? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 30 Mayıs dün gece deprem mi oldu? İsrail'in Refah Katliamlarının Lanetlenmesine Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı! Bugün (30 Mayıs) Resmi Gazete kararları neler? Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur?
Ali Koç, Galatasaray'ın efsanesine yapılan saygısızlığa sert çıktı

Ali Koç, Galatasaray'ın efsanesine yapılan saygısızlığa sert çıktı

title