Haberler

Eskişehir Sanat Ödülleri" Töreni Düzenlendi - Eskişehir

Eskişehir Sanat Derneği, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) ve Odunpazarı Belediyesi iş birliğiyle "Eskişehir Sanat Ödülleri" töreni düzenlendi.

Eskişehir Sanat Derneği, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) ve Odunpazarı Belediyesi iş birliğiyle "Eskişehir Sanat Ödülleri" töreni düzenlendi.

Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabettin Tosuner, ETO Konferans Salonu'ndaki ödül töreninin açılışında, etkinliğin 15 yıldır düzenlediğini söyledi.

Bugüne kadar 273 sanatçının ödül aldığını ifade eden Tosuner, resimden heykele, şiirden tiyatroya kadar sanatın her dalında ödüllerin takdim edildiğini belirtti.

Tosuner, " Türkiye'de sadece Ankara ve Eskişehir, sanat ödülleri töreni düzenliyor. Bu ödül töreninde Aydın'dan, Ankara'dan ve farklı şehirlerden ödül alanlar, hatta Azerbaycanlı sanatçı da var." dedi.

Törende, ödül verilen isimler şöyle:

"Resimde Doç. Dr. Necla Coşkun ile Sevgi Dağcı Koç, baskılı resimde Prof. Dr. Saime Dönmezer ile Burak Erim, heykelde Metin Yurdakul ile Prof. Dr. Rahmi Atalay, seramikte Sema Çamoğlu ile Özgür Kaptan, karikatürde Prof. Dr. Gökhan Arslan, cam sanatında Kadriye Savaş, şiirde Nedim Uçar, fotoğrafta Aslı Ulaş Gönen, öyküde Mehmet Sadık Bozkurt, romanda Mehmet Emin Töreci, müzikte Prof. Dr. Bülent Alaner ile Prof. Dr. Zeki Atkoşar, sinemada Zaur Mükerrem."

"Tiyatro emek" ödülünün Erdinç Özkan'a, "araştırma" ödülünün Doç. Dr. Mesut Erşan'a, "koleksiyon" ödülünün Ayhan Oskaylar'a, "sanata hizmet" ödülünün İskender Bayar'a, "sanata destek" ödülünün Ali Eldem'e verildiği törende, tiyatroda "Aslan Asker Şvayk" oyunu ödüle layık görüldü.

Törende, "sanat etkinliği" ödülüne "Uluslararası Ahşap Heykel Festivali", "sanat kurumu" ödülüne Kütahya Kültür-Sanat Derneği, "sanata hizmet" ödülüne Prof. Dr. Atila Özer Karikatürlü Ev ve Sergi Salonu değer görüldü.

Anadolu Üniversitesi Konservatuvar Bölümü Oda Müziği Korosunun konser verdiği etkinliğe, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Odunpazarı Belediyesi Eskişehir Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title