Haberler

Eskişehir Polisi, Dolandırıcılığa Karşı Kısa Film Hazırladı

Eskişehir'de Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, dolandırıcılık olaylarına dikkati çekmek için kısa film hazırladı.

Eskişehir'de Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, dolandırıcılık olaylarına dikkati çekmek için kısa film hazırladı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün Facebook sayfasında yayınlanan kısa filmde, bir cami derneğine gelen kişi, Kanada'dan geldiğini ve camiye bağışta bulunmak istediğini ancak üzerinde Kanada dolarının bulunduğunu söylüyor.

Elindeki paranın bin 200 lira değerinde olduğunu ve bunu eşit şekilde 2 camiye bağışlayacağını anlatan kişi, dernek görevlisinden 600 lira talep ediyor. Dernek görevlisi ise yanında o kadar para bulunmadığını, 220 lirasının olduğunu söylüyor.

Bunun üzerine dernek yöneticisinden 220 lirayı alan şüpheli, yabancı parayı teslim ederek cami derneğinden ayrılıyor,

Filmin sonunda paraları Türk Lirası'na çevirmek için döviz bürosuna giden dernek görevlisi, söz konusu paranın değersiz Meksika pesosu olduğunu öğrenince dolandırıldığını anlıyor. - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Facebook Kanada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title