Haberler

Eskişehir Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi İftar Yemeği Düzenledi

Eskişehir Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi tarafından iftar yemeği organize edildi.

Eskişehir Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi tarafından iftar yemeği organize edildi.

Eskişehir Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi tarafından iftar yemeği düzenlendi. Düzenlenen iftarda, geniş katılım gerçekleşti. İftardan önce Kur'an tilaveti yapılıp dualar edildi.

İftara; Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy katıldı.

Yapılan iftarın ardından iftar duası yapıldı. Daha sonra konuşma yapmak üzere Eskişehir Müftüsü Niyazi Ersoy, kürsüye geldi. Ardından Vali Güngör Azim Tuna da konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıktı. Vali Tuna, öncelikle organize edilen iftar yemeğinde bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ardından, "Şunu görmek lazım bugünün dünyasında; gelecek nesillerimiz için yapılacak çok iş var" dedi.

Güzel ülkemizde yarınlara birlikte el ele yürüyebilmemiz için yapılacak çok işin olduğunu kaydeden Vali Tuna, şöyle devam etti: "Din adamlarımıza bu konuda çok işler düşüyor. En çok sorumlu olan biz yöneticiler belki ama; bir o kadar da din adamlarımızın sorumlu olduğunu düşünüyorum. Onlar belki bizden daha çok sorumluluk sahibidirler. Ülkemizin en ücra köşelerini bile dolaşabilen 100 bini aşkın personeliyle Diyanet İşleri Başkanlığı gibi devasa bir kurumumuz var. Devletin bir birimi olarak bizlere uzun yıllardır çok güzel hizmetler yapıyorlar, bundan sonra da yapmaya devam edecekler. Türkiye artık bugün çevresine de, komşularına da, Türklerin bulunduğu her coğrafyada bu hizmeti devletimiz eliyle göndermekte. Bunun tek elden doğru düzgün gönderilmesi büyük önem arz ediyor. Bu şu açıdan önemli. Bugünün dünyasında İslamiyet'i terörle bir tutmaya çalışan, böyle bir algı oluşturmaya çalışan, kötü bir imaj oluşturmaya çalışanlara karşı da bizim yapmamız gereken önemli çalışmalar var. Anadolu'da yaşanan İslam'ın ahlaki boyutunu, bizim ecdadımızdan tevarüs ettiğimiz şeklini aslın ve esasını anlatmak yine çok güzide teşkilatımız mensupları eliyle milyonlara ulaşmak önem arz ediyor."

Sözlerinin sonunda Vali Tuna, iftar yemeği programını tertipleyenlere teşekkür ederek, herkese hayırlı Ramazanlar diledi.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterisi gerçekleşti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Güngör Azim Tuna Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title