Haberler

Eskişehir, Kazakistan'ın Shymkent Kenti ile "Kardeş Şehir" Oldu

Shymkent Valisi Satypaldy: "Eskişehir ile kardeş şehir olmaktan onur duyduk" Eskişehir Valisi Tuna: "Kardeş şehir Shymkent ile her türlü iş birliğine hazırız"

Eskişehir ile Kazakistan'ın Shymkent kentinin kardeş şehir olmasını öngören protokol imzalandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Kazakistan'a giden Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, uluslararası iş birliğinin daha çok gelişmesi için Shymkent Valisi Darhan Satypaldy'la bir araya geldi.

Vali Tuna ve beraberindeki Türk heyetini kapıda karşılayan Vali Satypaldy, heyeti Kazakistan'da görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Shymkent hakkında bilgi veren Vali Satypaldy, Eskişehir ile kardeş şehir olmaktan onur duyduklarını, bu vesileyle Türkiye'nin ve Kazakistan'ın daha da birbirine yakınlaşacağını aktardı.

Eskişehir ile gerek kültürel gerekse ekonomik alanlarda iş birliği yapmak istediklerini, bu yönde atılacak adımlarda her türlü iş birliğine hazır olduklarını kaydeden Satypaldy, "Kardeş Şehir" protokolü" ile söz konusu iş birliğinin daha kolay ve hızlı olacağını vurguladı.

"Kültür başkentliğiyle 300 milyon insanı bir araya getirdik"

Vali Tuna ise 2013 yılında, Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Eskişehir'de birçok projeyi başarıyla gerçekleştirdiklerini, Türk dünyasını teşkil eden yaklaşık 300 milyon insanı bir araya getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını anlattı.

Ulusal ve uluslararası 400'ün üzerinde etkinlik yapıldığını hatırlatan Vali Tuna, kalıcı eserler anlamında da Eskişehir'e çok sayıda kültür varlığı kazandırıldığını belirtti.

İmzalanacak kardeş şehir protokolüyle, Eskişehir ve Shymkent arasındaki ilişkilerin çok daha hızlı gelişeceğini, ilk olarak da iki şehir arasında ortaokul ve lise seviyesinde karşılıklı olarak "kardeş okul" projesini hayata geçireceklerine değinen Vali Tuna, şunları bildirdi:

"Bu kardeş okullardaki başarılı bir grup öğrencinin karşılıklı olarak Shymkent ve Eskişehir'de kısa dönemli öğrenci değişim programı uygulanacaktır. Bu yolla iki kardeş toplumun ilişkilerini daha çok pekişecektir. Ayrıca Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi yetkililerinden oluşan bir heyetin bu çerçevede Shymkent'e bir ziyareti olacak. Kardeş şehir Shymkent ile her türlü iş birliğine hazırız."

Konuşmaların ardından Tuna ve Satypaldy, her iki ilin kardeş şehir olmasını öngören protokolü imzaladı.

Daha sonra Vali Tuna ve beraberindekiler, Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel'i makamında ziyaret etti. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Güngör Azim Tuna Kazakistan Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title