Haberler

Eskişehir'in Ünlülerini Anlatan Kitap Tanıtıldı

Güncelleme:

Tepebaşı Belediyesinin "Kent Belleğini Canlandırma Toplantıları" kapsamında "Eskişehir'e Emek Verenler" adlı Eskişehir'i anlatan kitabın tanıtımı yapıldı.

Tepebaşı Belediyesi'nin "Kent Belleğini Canlandırma Toplantıları" kapsamında " Eskişehir'e Emek Verenler" adlı Eskişehir'i anlatan kitabın tanıtımı yapıldı.

Kitabının yazarı Dr. Günseli Naymansoy yaptığı açıklamada kent belleğine katkı sağlamak, unutulmaması gereken hizmetleri ve kişileri kayıt altına almak amacıyla yazdığını belirtti.

Kitabın görsel yönden de önemli olduğunu düşündüğünü aktaran Naymansoy, şu ifadeleri kullandı:

"Şehirle ilgili çok önemli fotoğrafları da içermektedir. Örnek vermem gerekirse Porsuk Barajının inşaat halindeki fotoğrafını ya da Kalabak suyunun açılış törenindeki fotoğrafını söyleyebilirim. Yıllarca süren araştırmalar sonucu yazdığım kitabım, her alanda şehrimize katkı verenleri, şehrimizin, kültür, sanayi, sanat ve eğitiminin tüm temel bilgilerini kapsamaktadır. Şehrimizle ilgili merak edilen Şehirle İlgili Efsaneler, Devrim Arabası, Porsuk Barajının Yapımı, Şehrin İlk Meclise Gönderdiği Bakan ve Milletvekilleri ve bunun gibi tüm konulara dizinden ulaşarak bilgi edinmek mümkündür. Yaşamakta olanların tümünün kendilerinden ve vefat etmiş olanların yakınlarına ulaşılabilenlerden izin alarak yazdığım bu kapsamlı kitabın, başka şehirler için yapılmış bir örneği olmadığını biliyorum."

Kitapta 88 kişinin anlatıldığını aktaran Naymansoy, şehrin ünlülerini, mevki sahiplerini ya da bir meslekte belli bir yılı dolduranları yazmadığını vurguladı.

Kriterinin emek olduğunu ifade eden Naymansoy, şöyle devam etti:

"Bir mesleği çok iyi icra edebilirsiniz ama onun karşılığında da maaşınızı alırsınız. Ben, sorumlu olduğu alanda alışılanın üstünde bir emek harcayarak gerçekten fark yaratacak bir şeyi başarmış olanları dikkate aldım. Siyasette Cumhuriyet'in kuruluş aşamasında olağanüstü koşullarda emek verenlerin hepsini çalışmama kattım. Bunlardan bazıları sonradan yargılanan ve suçlu bulunan kişiler. Ama bence bu, yaptıkları hizmetleri yok saymamızı gerektirmez. Hiç kimse mükemmel değil. Kısacası şehrimizden çıkan ilk bakanı da, sanat alanında şu anda çok üst seviyede olan şehrimizde kentle üniversite arasında bağ kuranları da, fark yaratan eğitimcileri de, sporun her alanında olağanüstü başarı gösterenleri de, tüm mal varlığını şehre hizmet için harcayanları da kitapta bulabileceksiniz. Kaynakçaya göz atarsanız ne denli ciddi çalıştığımı anlayabilirsiniz sanırım. Bazı kişileri ise izinleri olmadığı için yazamadım. Bunlardan biri dün akşam beni telefonla arayarak duyduğu pişmanlığı dile getirdi. İlerleyen süreçte ikinci bir baskı yapabilirsek bu eksikleri de tamamlamayı umuyorum." - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Tepebaşı Porsuk Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title