Haberler

Eskişehir Göç Okulu Öğrencisi 10 Yaşındaki Azize'ye BM'den Destek

Eskişehir'in Alpu İlçesi'nde Anadolu Üniversitesi, Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle mevsimlik tarım işçileri çocuklarına yönelik olarak oluşturulan Göç Okulu'nda eğitim gören 10 yaşındaki Azize Önay'a eğitim hayatı boyunca destek verilecek.

Eskişehir'in Alpu İlçesi'nde Anadolu Üniversitesi, Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle mevsimlik tarım işçileri çocuklarına yönelik olarak oluşturulan Göç Okulu'nda eğitim gören 10 yaşındaki Azize Önay'a eğitim hayatı boyunca destek verilecek. Her yıl özel bir konuya odaklanan Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, bu yıl 10 yaş grubu genç kızları destekleme kararı aldı. '10 yaşındaki kız çocuklarına yatırım' temasını hayata geçiren BM Nüfus Fornu'na Eskişehir'in Alpu İlçesi'ndeki Göç Okulu 5'inci sınıfta okuyan Azize Önay da mektup göndererek hayallerini anlattı ve doktor olmak istediğini belirtti.

BM Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa, eşi Tighereda Kulessa, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Orhon ve Dermatoloji Uzmanı Dr.Belda Yurtseven Tüner bugün Alpu İlçesine giderek mevsimlik tarım işçilerinin bulunduğu çadırlarda ailesiyle birlikte kalan Azize Önay'ı ziyaret etti.

Prof. Dr. Nezih Orhon, "Bugün Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun Dünya Nüfus Durumu raporu açıklandı. Bu nüfus raporu içersindeki bir konu da 10 yaş kız çocuklarına yatırım yapmak. Azize 10 yaşında pırıl pırıl bir kızımız ve doktor olmak istiyor" dedi.

AZİZE'NİN HİKAYESİ BM RAPORUNDA

BM Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa da konuşmasında Azize Önay'a eğitim hayatı boyunca destek verileceğini söyledi. Kulessa şöyle devam etti:

"Biz her sene dünya nüfusu durum raporunu paylaşırken kadınlar, cinsiyet eşitliği, üreme sağlığı, çok özel konularda gerçekten elimizden gelen en iyisini yapacak ve özel bir etkinliğe taşıyacak bir çalışma yürütüyoruz. Bu senenin çok özel bir teması, konusu var. O da 10 yaşındaki kızlara yatırım yapmak. Bu nedenle buradayız. Dünyadaki 10 yaşındaki kız çocuklarına baktığımızda en önemli şey hep bir öykülerinin olması. Nasıl bir rolde olmak istiyorlar? nasıl bir rüyaları var? ne yapmak istiyorlar? 10 yaşındaki bir kız çocuğunun istediği en önemli şey dünyanın bir parçası olabilmek. Biz işte bunun için buradayız. Azize bizimle kendisinin hikayesini daha önceden paylaştı. İleride doktor olmak istiyor. Mümkünse en fazla 2-3 çocuğum olsun diyor. Bu söyledikleri Azize'nin Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu raporunda da yer alıyor. Bu konudaki dilekleri, düşünceleri bütün dünyaya paylaştırıldı. Ben burada Azize'nin rüyalarını gerçekleştirmek için bir araya gelmiş bir grup da olmaktan çok mutluyum. Özellikle bir kız çocuğunun hayallerini gerçekleştirebilmek için her türlü çabayı göstermeliyiz."

'MUTLU BİR DÜNYADA YAŞAMAK İSTİYORUM'

10 yaşındaki Azize Önay da "Mutlu bir dünyada yaşamak istiyorum. Büyüdüğümde hayallerimin gerçekleşmesini istiyorum. Büyüdüğüm de en az bir meslek sahibi olmak istiyorum. Huzurlu bir dünyada yaşamak istiyorum. Bütün okulları okumak istiyorum. ya öğretmen ya doktor olmak istiyorum. Anne babamdan beni okutsunlar istiyorum beni. Sizden de destek olmanızı istiyorum. Benden sonra da küçük kardeşlerimi de destek olmanızı istiyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Üniversitesi Birleşmiş Milletler Eskişehir Alpu Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title