Haberler

Eskişehir Emniyeti'nden "Kuruluştan Cumhuriyete" Projesi

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Kuruluştan Cumhuriyete’ konulu proje kapsamında 103 öğrenciye Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne ve İstanbul’da bulunan tarihi mekanlar gezdirildi.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Kuruluştan Cumhuriyete' konulu proje kapsamında 103 öğrenciye Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne ve İstanbul'da bulunan tarihi mekanlar gezdirildi.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nden 'Kuruluştan Cumhuriyete' konulu proje hakkında yapılan açıklamada, teknolojinin gelişimi ile sosyal hayatın zayıflaması, aile, akraba ve toplumsal bağların kopması sonucunda kendi kültüründen uzaklaşmaya başlayan başarılı gençlerin suç kitlelerin hedefi durumuna geldiğine dikkat çekildi.

Projenin amacından bahsedilen açıklamada, "Milli ve manevi duygulara sahip başarılı rol modellerin canlandırma yapmak sureti ile hatırlatılması, milli manevi değerlerimizin farkında olan, toplumumuzdaki örf ve adetlere uygun davranışlar sergileyen bireylerin yetişmesi amacıyla "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı" ÇOGEP kapsamında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce "Kuruluştan Cumhuriyete " konulu proje hazırlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Proje kapsamında düzenlenen geziyle ilgili de şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede; il merkezi ve taşra ilçelerimizde bulunan toplam 103 ortaokulun 7. sınıf okul birincilerinden oluşan 103 öğrenci İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile tespit edilerek, 8 öğretmen ve 21 emniyet personelinin katılımı ile kuruluştan cumhuriyete uzanan yolda ilk ziyaret, Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş yeri olan Bilecik'in Söğüt ilçesine gerçekleştirildi. Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne ve İstanbul illerini kapsayan gezi düzenlenmiş olup, ziyaret edilen yerlerde, dönemin kostümlerini giymiş profesyonel tiyatrocular tarafından, öğrencilerimize o yerin tarihimizdeki önemini, tarihi kişilikler, drama ve tiyatro canlandırması ile Söğüt İlçesinde Ertuğrulgazi, Haime Ana, Bilecik İlinde Osman Bey ve Şeyh Edebali, Bursa İlinde Orhan Bey, Çanakkale İlinde Süleyman Çelebi, Edirne İlinde Murad Hüdavendigar, Mimar Sinan, İstanbul İlinde Fatih Sultan Mehmet, Akşemseddin, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman, 2. Abdülhamid Han, Sultan Mehmed Reşad ve Mustafa Kemal Atatürk bizzat tarihi mekanlarda canlandırmalar aracılığı ile anlatılması, faaliyetlerin kayıt altına alınarak öğrencilerin gösterimine sunulmuştur. Ayrıca; Geziye katılan öğrencilerin, Çanakkale ilinde Çimenlik Kalesi, Nusret Mayın Gemisi, Aynalı Çarşı, Truva Atı, Gelibolu Yarımadası, Edirne ilinde Selimiye Cami, Eski Cami, İstanbul ilinde Panorama 1453 Tarih Müzesi,Topkapı Sarayı, Sultanahmet Meydanı, Yıldız Sarayı, Dolmabahçe Sarayı ve gidilen illerdeki diğer tarihi mekanları ziyaret etmeleri, Boğazda Tekne Turuna katılımları sağlanmış olup." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Çanakkale Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title