Haberler

Eskişehir Düşünce Platformu İftar Yemeği

Eskişehir Düşünce Platformu Başkanı Ünal Şakar, dünya görüşü ve inancı olanların da bir araya gelebileceklerini göstermek istediklerin,i Eskişehir’de uzun yıllardır yeteri kadar ortaya konulamayan hoşgörü ve uzlaşıyı en ön planda tutacaklarını belirtti.

Eskişehir Düşünce Platformu Başkanı Ünal Şakar, dünya görüşü ve inancı olanların da bir araya gelebileceklerini göstermek istediklerin,i Eskişehir'de uzun yıllardır yeteri kadar ortaya konulamayan hoşgörü ve uzlaşıyı en ön planda tutacaklarını belirtti.

Eskişehir Düşünce Platformu üyeleri tarafından bir otelde verilen iftar yemeğine Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile iş ve cemiyet dünyasından 350'den fazla konuk katıldı. İftar öncesi konuklara kısa bir açıklama yapan Platform Başkanı Ünal Şakar, Eskişehir'in ekonomisi ve sosyal hayatına katkı sağlamak misyonu ile, birkaç ay önce 30 kadar sanayici ile bir araya geldiklerini söyledi. Şakar bu misyonu uygularken de, Eskişehir'de uzun yıllardır yeteri kadar ortaya konulamayan hoşgörü ve uzlaşıyı en ön planda tutacaklarını önemle belirtti. Herkesin iyi niyetle Eskişehir'e bir katkı vermeye çalıştığını ifade eden Ünal Şakar, hoşgörü ve uzlaşının bu çalışmalarda ayrı bir sinerji oluşturacağını da savundu. Konuşmasında vizyonlarına da değinen Ünal Şakar, şehrin Türkiye'nin önemli markalarından birisi olması için katkı sağlayacaklarını söyledi. Farklı dünya görüşü ve inancı olanların da bir araya gelebileceklerini göstermek istediklerini anlatan Ünal Şakar, eylül ayında dernekleşecekleri bilgisini verdi. Şakar, bu vizyon ve misyona sahip, şehre ve platforma değer katacak her kesimden isimlere de kapılarının açık olduğunu ifade etti.

"GÜNÜMÜZDE HOŞGÖRÜ KAVRAMINI SAHİPLENMİYORUZ"

Hoşgörü kavramını Mevlana ve Yunus Emre'nin şiirlerinden örneklerle anlatan Ünal Şakar, "Atalarımızdan miras kalan hoşgörü kavramı günümüzde yeterince sahiplenilmiyor. Farklı fikirleri ve görüşleri olan insanlar da artık dinlenmiyor, dinlesek de anlamıyoruz. 'Yaratılanı sev yaratandan ötürü' diyen Yunus'u sanki unutmuş gibiyiz. 'Hoşgörü en iyi dindir' diyen Victor Hugo'yu dikkate bile almıyoruz" eleştirisinde bulundu.

Önce kendi içlerinde hoşgörü ve uzlaşma kültürünü benimsediklerini de hatırlatan Şakar, "Farklı siyasi düşüncelere, farklı inançlara sahip kişilerle dostluk çatısı altında bir araya geldik. Birbirimizi sevdik. Hoşgörü ve uzlaşmacı bir felsefeyle toplumsal barış için elimizden geleni yapmaya görev edindik. Sizlerin değerli katkılarıyla hoşgörü, barış ve uzlaşmacı tavrımız daha da güçlenecektir" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alaaddin Yılmaz Eskişehir Tepebaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title