Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi'nin karikatür alanında gerçekleştirdiği çalışmalardan biri olan karikatür atölyesi 4'üncü dönem çalışmaları başladı.

Tepebaşı Belediyesi'nin karikatür alanında gerçekleştirdiği çalışmalardan biri olan karikatür atölyesi 4'üncü dönem çalışmaları başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, atölye çalışmaları ile ilkokul öğrencileri ustalardan karikatür sanatını öğrenme fırsatı yakalıyorlar.

Cumartesi günleri 16 kişilik gruplar halinde usta isimlerin katılımıyla gerçekleşen karikatür atölyeleri 2 grup halinde düzenlendiği bildirildi.

Atölye sonunda çalışmalara katılan çocuklar sertifika aldıkları kaydedildi.

- Türk Kızılayı eğitim çalışması

Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi Kadın Kolları, üçüncü yılında eğitim çalışması ile başladı.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, eğitime katılanların bilgilerini tazelediği, yapacakları projeler hakkında konuştuğu belirtildi.

Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi Kadın Kolları Başkanı Nurhan Arı, "Çıktığımız yolda, birçok güzel projelere imza attık ve atmaya devam edeceğiz, bizlerden yaptığımız tüm faaliyetlerde desteklerini esirgemeyen Türk Kızılayı Eskişehir şube başkanım Yüksel Girgin'e, sponsorlarımıza ve kadın kollarımın değerli gönüllü üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

- Eskişehir'deki iki caminin kundaklandığı iddiası

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Tepebaşı Bölgesi'nde kundaklanan camiler sebebi ile Tepebaşı Müftülüğü'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Ataç, Tepebaşı İlçe Müftüsü Faruk Tut'a geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak olaylar ve soruşturma süreci ile ilgili bilgi aldı.

Yaşanan çirkin olayla ilgili emniyetin soruşturma yürüttüğünü belirten Başkan Ataç "Aldığımız bilgiye göre akli dengesi yerinde olmadığı belirtilen iki şahıs yakalandı, soruşturma devam ediyor. Zarar gören camilerimizi en kısa zamanda eski haline geri getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Ataç'ın daha sonra İlçe Müftüsü Faruk Tut ile birlikte Tepebaşı İlçe Müftülüğü altında bulunan ve kundaklanarak zarar gören ibadethanede incelemelerde bulunduğu kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi CIVITAS toplantısına davet edildi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, üyesi olduğu Avrupa Birliği oluşumu CIVITAS'ın (Çevreci, Temiz ve Daha İyi Ulaşım)  "Sharing Cities" (Şehirdeki Alanların Ortak Kullanımı) teması ile bu yıl Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da düzenlediği toplantıya katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 13'üncüsü düzenlenen CIVITAS toplantısına seçilmiş şehirler arasında özel davetlisi olarak katılan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen Genel Sekreter Engin Çakmak, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi  Dr. Jale Nur Süllü, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Suat Ader, Çevre Koruma Şube Müdürü Tamer Entok, Ulaşım Planlama şube Müdürü Aytaç Ünverdi ve Projeler Ofisi Temsilcisi Seyhan Çubukçu katıldı.

Büyükşehir Belediyesi delegasyonunun, Ljubljana'da kurulum aşamasında olan son teknoloji Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne bir inceleme gezisi gerçekleştirdiği belirtildi.

Heyetin ayrıca,  konferans kapsamında gerçekleştirilen şehir içindeki lojistik kargo ve mal nakliye dağıtımı,  bisiklet yolları ve kullanımının yaygınlaştırılması, çevreci otobüsler konularında Avrupa'daki başarılı örneklerin paylaşıldığı sunumlara katıldığı bildirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Eskişehir Tepebaşı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title