Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Evde Sağlık Hizmetleri Projesi (TEBEV) kapsamında evde sağlık hizmeti verilen vatandaşlara ziyaretlerini sürdürüyor.

Tepebaşı Belediye Başkanı  Ahmet Ataç, Evde Sağlık Hizmetleri Projesi (TEBEV) kapsamında evde sağlık hizmeti verilen vatandaşlara ziyaretlerini sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, TEBEV ile her geçen gün daha fazla vatandaşımıza umut olduğu belirtildi.

Başkan Ataç, Evde Sağlık Hizmetleri Projesi'nden yararlanan Esentepe mahallesinde ikamet eden 82 yaşındaki Melek Koca ile Fatih mahallesinde ikamet eden 83 yaşındaki Hüsniye Elmakasta'yı evlerinde ziyaret ettiği bildirildi.

Verilen hizmetlerden son derece memnun olduklarını belirten vatandaşlar, yalnız olmadıklarını bilmenin mutluluğunu kendilerine yaşattığı için Başkan Ataç'a teşekkür ettiği kaydedildi.

-  9. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu

Tepebaşı Belediyesi 9. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu herkesin ilgisini çekiyor.

Belediyeden yapılan açıklamada,,üretici stantlarını gezen vatandaşlar daha sonra sanatçıların çalışmalarını ilgiyle gezerken, pişmiş topraktan yapılan takılar ise gençlerin ilgisini çekiyor.

Çocuklar içinde eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen pişmiş toprak atölyesi geleneği yaşatıldığı kaydedildi.

Bayramda Asri mezarlığına ücretsiz otobüs seferleri düzelenecek

Büyükşehir Belediyesi her dini bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da Asri Mezarlığa ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek.

Belediyeden yapışan açıklamaya göre,  Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı'nda Eskişehirli vatandaşların kabristan ziyaretlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeleri için ücretsiz otobüs seferleriyle vatandaşlara hizmet verecek.

Ücretsiz otobüsler Kırım Caddesi, Gazi Yakup Satar Caddesi, Sivrihisar Caddesi, Yunusemre Caddesi, Odunpazarı, Atatürk Bulvarı, Şehit Tuncay Güngör Caddesi ve Asri Mezarlık yol güzergahını kullanacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca Asri, Odunpazarı, Esentepe, Zincirlikuyu Mezarlıklarında Kurban Bayramı nedeniyle çiçek dağıtacağı ve Arife günü ve Kurban Bayramı süresince Asri Mezarlığa ücretsiz otobüs seferlerinin devam edeceği kaydedildi.

Büyükşehir'den ücretsiz drama kursu

Eskişehir Şehir Tiyatroları çocuklar için drama kursu başlatıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Eskişehir'in 75. Yıl mahallesi'nde yaşayan çocukları kapsayan Drama Kursu'nun başvurularını 15 Eylül- 9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildiği belirtildi.

Eğitimlerini, Kurs, çocukların sosyal ve kişisel gelişimine katkıda bulunmak ve toplumsal barışın önemini vurgulamak ana teması ile yürütüleceği ifade edildi.

1-13 yaş grubu çocukların ücretsiz katılacağı kurs, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının Sultandere sahnesinde gerçekleştirileceği kaydedildi.

- Kent zararlıları ilaçlanıyor

Odunpazarı Belediyesi bünyesinde bulunan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ilaçlama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, haftanın her günü sabah ve akşam saatlerinde belirlenen program dahilinde mahallelerde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

İlçe sınırları içerisindeki parklar ile yeşil alanlar, sulama kanalları, fosseptik çukurları ve atık suların deşarj noktaları ilaçlandığı kaydedildi.

"Kültürel dostluk büyüyerek devam etmeli"

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Köstence şehir meclis üyeleri ve Romanya Müslüman Türk Tatar Demokrat Birliği üyeleri ile bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Eskişehir'i ve Odunpazarı Bölgesi'nin tarihi dokusunu beğendiklerini ifade eden meclis ve birlik üyeleri kültür, sanat ve turizm alanlarında Odunpazarı Belediyesi ile ortak projeler  yapılabilineceği bildirildi.

Başkan Kurt ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kültürel dostluk büyüyerek devam etmelidir. Romanya kökenli yurttaşlar ile diyalog süreci sağlam temeller üzerine inşa edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Eskişehir Tepebaşı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title