Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Odunpazarı Belediyesi'nin, hayata geçirdiği "Sokağa Çıkın Sinema Geliyor!

Odunpazarı Belediyesi'nin, hayata geçirdiği "Sokağa Çıkın Sinema Geliyor!" etkinliğinde Sakarya Savaşı'nda 61 öğrencinin tamamının şehit olması sonucu 1921 yılında mezun veremeyen Kayseri Lisesi'nin kahramanlık hikayesinin anlatıldığı "Taş Mektep" filmi izlenime sunuldu.

Belediyeden yapılan açıklamada, etkinliğe çok sayıda vatandaşın katıldığı belirtildi.

Odunpazarı Belediyesi, tarafından Vadişehir, Akarbaşı, Orhangazi ve Kırmızıtoprak Mahallerinde sinema gösterimi gerçekleştirdiği ve vatandaşlara patlamış mısır ve gazoz ikram edildiği kaydedildi.

Engelli bireylerin kullandığı akülü araçlar ücretsiz şarj edilecek

Tepebaşı Belediyesi tarafından akülü engelli aracı kullanan vatandaşlar için şarj istasyonları sistemi kurdu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre,  engelli vatandaşların çeşitli merkezlere yerleştirilen sistemler sayesinde araçlarını ücretsiz şekilde şarj edebilecekler.

Tepebaşı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından Zübeyde Hanım Kültür Merkezi, NEO, Espark, Kanatlı, Özdilek AVM'lerde hizmete sunulan Kiosk cihazlarına entegre edilen bir sistem sayesinde akülü engelli araçlarını şarj edilebildiği kaydedildi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Bugün Eskişehir'de ilk kez akülü engelli araçları için şarj noktaları oluşturduk. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi, NEO, Espark, Kanatlı, Özdilek AVM'lere şarj istasyonları yerleştirdik. Kullanıcılar, şarj etmekle beraber, belediyenin web sayfasını izleyebiliyorlar. Bu ilkiydi. Devamı gelecek. Bundan ücret alınmayacak. Yurttaşlar, yaklaşık 45 dakikalık şarj süresinde interneti de kullanabilecek. Engelli vatandaşlarımızın aküsü bittiğinde yolda kalıyorlardı. Artık bu sorunları aşılmış oldu" ifadelerini kullandı.

Akülü araç sahibi yurttaşlar ise hizmetten oldukça memnun oldukları kaydedildi.

- "Yazlık Sinema" etkinlikleri iptal edildi

Tepebaşı Belediyesi'nin gerçekleştirdiği "Yazlık Sinema" etkinlikleri, şehitlerin anısına saygı göstermek adına iptal edildiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, terörün lanetlendiği bu yüzden "Yazlık Sinema" etkinliklerinin iptal edildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türkiye'ye baş sağlığı dilendi.

- Seyitgazi Belediyesi araç filosunu genişletti

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediye hizmetlerinin daha iyi, daha hızlı ve daha kaliteli yapabilmesi adına Seyitgazi Belediyesi son olarak kendi imkanları doğrultusunda yaklaşık piyasa değeri 500 bin lira olan greyder satın aldı.

Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın yeni alınan iş makinesinin hayırlı olmasını dileyerek "Seyitgazi Belediyesi olarak ihtiyaçlar doğrultusunda  araç parkımızı her geçen gün güçlendirmeye devam edeceğiz. Yaz kış demeden 51 mahallemizde hizmetlerimizi arttırarak sürdürmek istiyoruz. Bunun için de gerekli araç ve gereçleri temin ediyoruz. Yeni alınan Greyder ilçemize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Eskişehir'de kültür sanat

Es Çocuk Evi'nde eğitim alan öğrenciler yaz dönemi boyunca ürettikleri Toprak ve Su konularındaki projelerini sergilediler.

Belediyeden yapılan açıklamada, Es Çocuk Evi eğitimcileri tarafından verilen eğitimlerde çocuklar,  toprak çeşitlerini inceleyerek yaptıkları deneyler ile "toprak ve su konularında birbirinden farklı projeler ürettiği bildirildi.

Sergiye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan Özen, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Didem Aydınmakina, Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi  Öğretim Üyesi Yard.Doç. Dr. Arzu Arıkan ve öğrenci velileri katıldığı kaydedildi.

"Görevimiz Robot" dersi verildi

Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi ile Uzay Evi'nin düzenlediği yaz okulu eğitimlerinde minik mucitler iş başında.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Görevimiz Robot" dersine katılan küçük mucitler algoritma ve robot programlama teknikleriyle, diledikleri komutları mini robotlara yaptırmanın keyfini yaşadığı belirtildi.

Yenilikçi fikirlerin takım çalışması sayesinde  çok daha başarılı sonuçlar ortaya çıkardığını aktaran Berke Eslemez "Burada öğrendiğimiz programlar ve uygulamalar sayesinde robotlara istediğimiz komutları yaptırmak bizleri çok mutlu ediyor. Görevimiz Robot atölyesinde öğrendiğim bilgiler ile kendi bilgi ve becerilerimi birleştirerek zeki ve her istediğimi yapabilecek bir robot geliştirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Seyitgazi Eskişehir Yerel Haberler

title