Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne Bağlı Sivil Ekipler Kapalı Mekanlarda Sigara İçilip İçilmediğini Kontrol Etti

Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı sivil ekipler kapalı mekanlarda sigara içilip içilmediğini kontrol etti.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri görev ve sorumluluk alanında bulunan iş yeri, lokanta, kahvehane gibi kapalı mekanlarda sigara denetimi yapıyor.

Denetimler sırasında sigara içilmesine elverişli ortam oluşturdukları ve içilmesine izin verdikleri tespit edilen iş yerlerine cezai işlem uygulanıyor. 4207 Sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde Tepebaşı Belediyesi'ne gelen şikayetler de değerlendiriliyor. Mesai saatleri dışında da kontrollerini sürdüren zabıta ekipleri 11 kişi ve 9 iş yerine cezai işlem uyguladı.

- ESOGÜ'DE İNSAN HAKLARI PANELİ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF)Dekanlığı, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı ve Eskişehir Valiliği'nin birlikte düzenlediği, 'Türkiye'de İnsan Hakları Alanındaki Son Gelişmeler, İnsan Haklarının Korunması Açısından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi'ne Bireysel Başvuru Hakkı' konulu panel düzenledi.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele konuşmacı olarak, ESOGÜ İİBF Dekanı ve Panel Başkanı Prof. Dr. Ömer Adil Atasoy, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Mehmet Yılmaz Küçük, Gazi Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Çağıran, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ender Ethem Atay katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin, İnsan hakları beyannamesinin 62'inci yılını geride bıraktıklarını belirterek, insan haklarının tarih boyunca uğruna mücadele edilen en önemli konu olduğunu söyledi.

Türkiye'de özellikle son yıllarda, demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi, temel hak ve özgürlüklere saygının tam olarak sağlanması gündemin önemli bir kısmını oluşturduğunu ifade eden Prof. Dr. Tekin, şöyle konuştu:

'İnsan hakları gibi önemli bir konuda üniversite gençliğini bilinçlendirirken, aynı zamanda öğrencilerin dünyada olan olaylar konusunda aktif bir rol üstlenmelerini sağlamak, insan hakları ihlallerine karşı genel bir duyarlılık ve farkındalık yaratmak tüm eğitim kurumlarının özellikle de üniversitelerin görevidir. Bu sorun yalnızca devletin alacağı önlemlerle çözülemez, çözüm öncelikle insanın karşısındakinin de insan olduğunu unutmaması ile başlar.'

- KAZIM MEÇİYEV ESKİŞEHİR'DE ANILDI

Odunpazarı Belediyesi tarafından Karaçay Malkar Halk Edebiyatı'nın önemli isimlerinden biri olan Kazım Meçiyevi anısına etkinlik düzenlendi.

Yunusemre Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliği, Karaçay Balkar Milletvekili Aksar Doduyev, Lermantov Komitesi Başkanı V. Zaharov ve beraberindeki heyetin yanı sıra çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi.

Etkinlikte, Balkarya Devlet Folklor Etnografi Dans Topluluğu, İman Müzik Topluluğu, Türk Dünyası Müzik Topluluğu'nun gösterileri ilgiyle izlendi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, burada yaptığı konuşmada, Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi kapsamında restore edilerek hayata kazandırılan konaklardan birinin Kafkas Derneklerine tahsis edileceğini söyledi.

Tören sonunda Sakallı'ya Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) üyeleri tarafından barış, kardeşlik ve dostluğu simgeleyen onur madalyası verildi.

- SATRANÇ İL BİRİNCİLİĞİ TURNUVASI BAŞLADI

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen turnuva Odunpazarı Belediyesi Aydın Arat Sosyal Yaşam Merkezi'nde başladı.

Satranç İl Birinciliği turnuvasının açılışını Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kepez ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Arduç birlikte yaptı.

Turnuvaya 154 sporcu katıldığı ve 26 Aralık'ta sona ereceğini ifade eden Kepez, belediye olarak satranç sporuna büyük önem verdiklerini, Aydın Arat Sosyal Yaşam Merkezi bünyesinde böyle önemli organizasyonlara ileri ki dönemlerde de ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

(EMR-MHD) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title