Haberler

Eskişehir'de Türk Eğitim Vakfı Yararına Konser Verildi

Eskişehir Türk Eğitim Vakfı’nı (TEV) tanıtmak amacıyla Gülnur Niğdelioğlu, TRT Keman Sanatçısı Bestekar Talat Er ve Türk Sanat Musikisi Korosu konser verdi.

Eskişehir Türk Eğitim Vakfı'nı (TEV) tanıtmak amacıyla Gülnur Niğdelioğlu, TRT Keman Sanatçısı Bestekar Talat Er ve Türk Sanat Musikisi Korosu konser verdi.

Yunus Emre Kültür Sanat Merkezi'nde verilen konser, Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin katkılarıyla gerçekleştirildi. TEV Eskişehir Yürütme Kurulu Başkanı Sevim Salkım, 1967 yılında Vehbi Koç ve gönlü zengin 205 iş adamı tarafından katkılarıyla kurulan TEV'in kuruluş ve yönetim yapısını anlattı. Salkım, "Bağışçılarımızın hem nakdi hem de taşınmaz varlıklarını yatırıma dönüştürerek öğrencilere burs veriyor. Bağış yapanların bankaya yatırdıkları paralar doğrudan burs verdiğimiz öğrencilerin hesabına yatırılır. Bizim parayla temasımız olmaz, sadece aracı oluruz. Eğitim devletin asli görevleri arasında yer almasına rağmen, TEV destekleyici rol alarak eğitimdeki fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla yola çıkmıştır. Eğitimli anneler, eğitimli bireyler yetiştirir, eğitimli bireyler ise ülkeyi kalkındırır. Soma Maden Faciasında yakınlarını kaybedenlerin çocuklarının tümüne, toplamda 165 öğrencinin ilk okuldan üniversite bitirinceye kadar eğitim masraflarını üstlenmiş, 19 yıllık döngüyle onların eğitimlerini garanti altına almıştır. Bu büyük bir hizmettir. TEV'i kuranlar, kendi kimliklerini TEV'in gerisinde tutmuşlardır. Bu yüzden şeffaf, örnek ve güvenilir yapısıyla TEV, Türkiye'nin en büyük bir sivil toplum kuruluşları arasında yer almaktadır. Türk Eğitim Vakfı; hiç bir bölge, kuruluş ve ailenin vakfı değildir, Türkiye'nin Vakfıdır" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Vehbi Koç Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title