Haberler

Eskişehir'de "Hocalı Soykırımı" Konferansı ve Anma Programı

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Eskişehir Şubesi tarafından “Hocalı Soykırımı’’ konulu bir konferans ve anma programı düzenlendi.

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Eskişehir Şubesi tarafından "Hocalı Soykırımı" konulu bir konferans ve anma programı düzenlendi.

Eskişehir Ziraat Odası konferans salonundaki etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Sunuculuğunu eğitimci Emrullah Tören'in yaptığı etkinlikte, TÜRKAV Eskişehir Şube Başkanı Hasan Sezer bir açılış konuşması yaptı. Sezer, Hocalı Soykırımı'nın anmak için toplandıklarını belirtti.

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın ise konuşmasında, "Hocalı Soykırımı'nın çok yakın zamanda olması nedeniyle, her türlü kayıt, tanık ve videolar bulunmaktadır ve Azerbaycan tarihinin acı bir sayfasıdır. Soykırım, vahşet dolu olaylar, Hocalı da, Karabağ'ın her bölgesinde yaşandı. 1905-1907 yıllarında ilk soykırım başladı. 1918 yılının 31 Mart tarihinde 20 bin Azerbaycanlı soykırım da katledildi. 1948-1953 yılları arasında Azerbaycan'da göç yaşandı ve 200 bin Azerbaycanlı, Azerbaycan'ın iç kesimlerine göç etti. Bu göçte benim ailem de vardı" dedi.

Azerbaycanlılar Derneği Başkan Yardımcısı Sirac Yakupoğlu da "1991 yılında Azerbaycan bağımsızlığa kavuştu. 1992 yılında Azerbaycan'dan Türkiye'ye geldiğimde, bana Ülkücüler sahip çıktı" dedi.

Öğrenciler soykırımla ilgili şiirler okudular. Konferans sonunda; Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavit Aydın, TÜRKAV Eskişehir Şube Başkanı Hasan Sezer'e törenle plaket verdi.

Programa, Eskişehir Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı Ayhan Uçkun, Türk Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Haydar Urfalı, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Eskişehir Şube Başkanı Hasan Sezer, Türk Sağlık Sosyal Hizmet Kolu Kamu Sendikaları Sendikası (Türk Sağlık Sen) üyeleri ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Azerbaycan Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title