Haberler

Eskişehir'de Bayramlaşma

Vali Vekili Aktaş: "Son zamanlarda ulaşım ve iletişim şartlarının gelişmesiyle artık kurbanlarımızı kıtalar arasında gönderir olduk"

Eskişehir'de, il protokolü bir araya gelerek bayramlaştı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Misafirhanesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan, Eskişehir Vali Vekili Hamdi Bilge Aktaş, dünyada ki  en önemli sorunların başında, gelir dağılımındaki adaletsizliğin, açlığın ve yoksuluğun geldiğini söyledi.

İslam dininin sosyal dayanışma konusunda bir çok çözüm getirdiğini ifade eden Aktaş, şöyle konuştu:

"Kurban Bayramı da bu çözüm yollarından birisidir. Bu bayramda hepimiz kurbanlarımızı kesiyoruz. Kurbanlarımızı mümkün olduğu kadar yoksullarla komşularımızla akrabalarımızla paylaşıyoruz. Bu şekilde zengin ve yoksul arasındaki uçurumu daraltıp, sevgiyi, muhabbeti, dostluğu, barışı pekiştirmeye çalışıyoruz. Hatta son zamanlarda ulaşım ve iletişim şartlarının gelişmesiyle artık kurbanlarımızı kıtalar arasında gönderir olduk. Buradaki arkadaşlarımızdan çoğu, bende Afrika'ya, Asya'ya veya yoksul insanların olduğu çeşitli yerlere kurbanlarımızı gönderiyoruz."

Bayramlaşmaya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Erdemir, Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Ateş Mehmet İrez, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütlerinin yöneticileri katıldı.

Bayramlaşmanın ardından konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Bilge Aktaş Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title