Haberler

Eskişehir'de 29 Ekim Kutlamaları

Eskişehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk Bulvarında gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti.

Eskişehir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk Bulvarında gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti.

Törene, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı ve Garnizon Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Şanver, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediyesi Başkanı Av. Kazım Kurt, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Gaye Nur Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İl Müftü Yardımcısı Dilaver Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Vali Tuna, Başkan Büyükerşen ve Garnizon Komutanı Mehmet Şanver'in açık tören aracı ile vatandaşın bayramının kutlamasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından tören İstiklal Marşı ile devam etti. İstiklal Marşının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim mesajı okundu.

"CUMHURİYET BİZİM İÇİN NE ANLAM İFADE ETMEKTEDİR?"

Törende bir konuşma yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türkiye Cumhuriyetinin dünyada saygın bir devlet olduğunu söyledi. Cumhuriyeti önemine de değinen Vali Tuna, "Büyük bedeller ödediğimiz ve dünyanın gördüğü ilk büyük savaş sonrası, milletimizin yeniden küllerinden doğduğu bir İstiklal Mücadelesi sonunda elde ettiğimiz Cumhuriyetimizin 92. yılını ilk günkü aşk ve şevkle, hep birlikte, el ele, gönül gönüle kutlamanın heyecan ve onurunu yaşıyoruz. 92 yıllık azimli ve kararlı mücadelenin neticesinde bugün Türkiye Cumhuriyeti, milli iradeyi yüceltmiş, çok partili hayatı içselleştirmiş, istisnasız herkesin cumhuriyeti olma yolunda tarihi adımlar atmış, ekonomisiyle, demokratik standartlarıyla barışa, insan hak ve özgürlüklerine atfettiği değerlerle, bölgesinin ve dünyanın saygın bir devleti konumuna yükselmiştir.Tarihte bir çok devlet kurmuş, tarihe yön vermiş, bin yıldır bu topraklarda ve çevresinde adaletin tesisi, insanların huzuru ve barışını sağlamayı inanç değerleri ve yaşam biçimi olarak kendine misyon edinmiş ve 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesiyle bir medeniyet kurmuş olan bir milletin fertleri olarak Cumhuriyet bizim için ne anlam ifade etmektedir? Cumhuriyet, tam bağımsızlığı gerçekleştirme mücadelesidir. İnsan gücünün, beyin gücünün önemli bir kısmını 1.dünya savaşı ve İstiklal Savaşında kaybederek çıkan bir milletin yeniden güçlü ve büyük olma mücadelesidir, her alanda bağımsızlıkta ısrarcı olmanın adıdır" dedi.

"CUMHURİYET, ERDEMLİ VE NAMUSLU İNSANLAR YETİŞTİRME REJİMİDİR"

Cumhuriyetin aynı zamanda erdemli ve namuslu insanlar yetiştirdiğin belirten Vali Tuna, "Cumhuriyet, erdemli ve namuslu insanlar yetiştirme rejimidir, eşitlik demektir. Buna göre, Kırım göçmeni bir ailenin, bakkal Abdülbahri Beyin oğlu rahmetli Hasan Polatkan'ın Eskişehir'den milletvekili ve Bakan olabildiği, ya da Sivrihisarlı bir bakkalın oğlu Mehmet Kaplan'ın Türk edebiyatı alanında dünyaca ünlü bir otorite olabildiği, Trabzonlu parasız yatılı öğrencilerden Adnan Kahvecinin Bakan, Recep Yazıcıoğlunun da Vali olabildiği rejimdir. Mardin'den çıkan Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar'ın milletine ve devletine duyduğu sevginin kaynağıdır" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Ahmet Kanatlı Lisesinden Fatih Özkan, Cumhuriyet şiirini okudu. Şiir sonrası bir gösteri yapan Cumhuriyet Anadolu Lisesinin Halk oyunları ekibi, tören alanını dolduran vatandaşlardan alkış aldı. Son olarak ise resmi geçit düzenlendi. (MSY-ÖZ-Y) - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güngör Azim Tuna Eskişehir 29 Ekim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title