Haberler

Eskişehir Bölgesine Kar Çarşamba Günü Geliyor

Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’ya kar yağışının çarşamba günü geleceği bildirildi.

Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya'ya kar yağışının çarşamba günü geleceği bildirildi.

Hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nde görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava sıcaklıklarının uzun süredir mevsim normallerinin 2 ila 4 drece üzerinde seyrettiğini hatırlattı.

Bugün ve yarın bölge genelinde sağanak yağışların etkisini göstereceğini aktaran Tarınç, "Bölgemiz geneli dün (pazar), gece saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altına girdi. Bu yağışların bugün Bursa il genelinde yerel olarak kuvvetli olmasını bekliyoruz. Yağışlı sistemin Doğu'ya hareketi ile birlikte bugün (pazartesi) bölge genelinde sağanak yağışlar bekleniyor. Yarın (salı), bölge genelinde yine sağanak şekilde yağışlar devam edecek. Yarın akşam saatlerinden itibaren ise sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağını tahmin ediyoruz. Görülebilecek kuvvetli yağışların yol açabileceği ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzlara karşı da ilgilileri dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir" dedi.

Yerde görülecek ilk kar çarşamba günü geliyor

Meteoroloji Uzmanı Tarınç, kar yağışının çarşamba günü geleceğini de ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu yağışlı sisteme ilavaten çarşamba günü Balkanlar üzerinden inecek olan soğuk hava kütlesi ile sıcaklıklar, hissedilir derecede 4 ile 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek. Çarşamba günü bölge genelinde kar yağışı bekliyoruz. Yılın yerde görebileceğimiz ilk karını çarşamba günü alacağız. Çarşamba gününden itibaren ise sıcaklıklarımız gündüz en yüksek 0-1 drece, gece de sıfırın altında 5-6 derecelere kadar düşecek. Çarşamba günü başlayacak kar yağışı, perşembe günü hafif kar serpintisi şeklinde devam edecek. Bugünkü tahminlerimize göre de, cuma günü kar yağışı beklemiyoruz. Ama gece sıcaklıkları sıfırın altında 8-9 derecelere kadar düşebilir. Gündüz sıcaklıklarının da maksimum 1 derece olacağını tahmin ediyoruz."

Vatandaşlar ve yetkililer uyarıldı

Olası olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini anlatan Tarınç, "Uzun süredir yağış bekleyen çiftçilerimiz için bugün ve yarınki yağışların sevindirici olacağını düşünüyoruz. Bugün ve yarın güneyli, çarşamba ve perşembe günü de kuzeyli yönlerden rüzgarlar kuvvetlice esecek. Hafta başından itibaren bölge genelinde beklenen kuvvetli yağışlar ve kuvvetli rüzgarlar ile çarşamba günü beklenen kar şeklindeki yağışlarla hissedilir derecedeki sıcaklık azalmasının neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmasını, meteorolojik tahmin ve uyarıları takip etmelerini önemle arz ederim" şeklinde konuştu.

(KÇ) - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title