Haberler

Eskişehir 3. Tarım Fuarı Ziyarete Açıldı

Eskişehir 3.Tarım Fuarı, Tepebaşı ilçesi Uluönder mahallesindeki Pazar Alanı'nda ziyarete açıldı.

Eskişehir 3. Tarım Fuarı, Tepebaşı ilçesi Uluönder mahallesindeki Pazar Alanı'nda ziyarete açıldı.

Düzenlenen açılış töreninde bir konuşma yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Halil Çankaya, fuar için yapılan tüm çalışmaların çiftçilere fayda getirmesini, tarım ve ekonomiye yarar sağlamasını diledi. Çankaya, "Bin bir emekle sofralarımıza gelen gıdaları üreten çiftçilerimizi çok önemsiyor ve çalışmalarımıza bu doğrultuda yön veriyoruz. Bundan 10 yıl öncesine kadar ülkemizde gıda, tarım ve hayvancılık konusunda düzenlenen fuar sayısı bir elin parmağı geçmiyordu. Şimdi görüyoruz ki ülkemizin dört bir yanında tarım fuarları düzenlenmektedir. Bu da bize tarım sektörünü ne kadar hızlı geliştiğini göstermektedir. Tarım ürünleri ile ülkemizin milli gelirine ciddi manada katkıda bulunmaktayız" dedi.

Konuşmaların ardından 3. Tarım Fuarı, Vali Yardımcıları Ömer Faruk Günay, Günhan Yazar, İsmail Küreci, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Halil Çankaya, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'in kurdele kesimi ile ziyarete açıldı.

Teknoloji ürünü traktörler, biçerdöverler, toprak işleme ekim-dikim makineleri, modern sulama alet makine ve ekipmanları, hayvancılıkla ilgili modern alet ve ekipmanlar, tohum, yem ve katkı maddeleri, ilaç gübre ve diğer tarımsal alet ekipmanlarının bulunduğu, Eskişehir'den 30, Türkiye genelinden 120 firmanın katıldığı3. Tarım Fuarı'nın 7 Nisan tarihine kadar ziyarete açık olduğu bildirildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Çankaya Tepebaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title