Haberler

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği Ödül Töreni

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla, "Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği Bilim, Kültür ve Sanat Ödül Töreni" gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla, "Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği Bilim, Kültür ve Sanat Ödül Töreni" gerçekleştirildi.

Avcı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen programın açılışında yaptığı konuşmada, Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasında emeği geçen herkese, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, milletvekillerine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Türk Dünyası Kültür Başkentliği'nin Tataristan'ın Kazan şehrine devredileceğini anımsatan Avcı,"2013 Eskişehir için güzel, bereketli bir yıl oldu, güzel işler yaptık. Bazılarını bitirdik, bazılarını bitiremedik, bazılarına yeni başladık ama İnşallah güzel bir geleneğin ikinci halkası Eskişehir'de atılmış oldu. Şimdi Kazan'a devrediyoruz, daha sonra Türk dünyasının diğer ülkelerinde bu bereketli işler devam edecek. Ben bu işte emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da Eskişehir'in, yıl boyu gerçekleştirdiği uluslararası etkinlikler ve projelerle, Türk dünyasında bir gönül birliği tesis etmek için öncülük yaptığını söyledi.

Türk dünyasından bilime, kültür ve sanata emeği geçen 30'un üzerinde kişiye ödül verileceğini anlatan Tuna, şunları kaydetti:

"Bu törenle Eskişehir, aynı misyonuna devam ederek, Türk dünyasının, dilde, fikirde, iş'te ve gönülde bir ve beraber olduğu bir merkez olma özelliğini kalıcı hale getirecektir. Türk dünyasına bilimin, kültürün ve sanatın çeşitli alanlarında hizmet etmek demek, aslında insanlığa ve dünya barışına hizmet etmek demektir. Çünkü Mevlana Celaleddin Rumi'nin dediği gibi 'Yetmiş iki millet sırrını bizden dinler. Biz iki yüz millet ve mezhebi tek perdede birleştiren ney gibiyiz'. Türk dünyası demek birlik demektir, barış ve huzur demektir. Zira biz farklılıkları tehdit değil, birleştirmek için fırsat bilen bir medeniyetin sesiyiz. Nevruz Şenlikleri'yle birleşen bu törenle birbirimizi sevmekle emrolunduğumuz inanç dünyamızda geleceğe uzanan kardeşlik bağlarımız sağlamlaşacaktır."

Konuşmaların ardından Bakan Avcı, yayın dalında özel ödüle layık görülen Hasan Celal Güzel, bilim dalında Cengiz Alyılmaz, sanat dalında da İrfan Gürdal'a ödüllerini takdim etti.

Daha sonra Türk dünyasından bilim, sanat ve kültür alanında dereceye giren tüm isimlere ödülleri verildi.

Gagauz Yeri Müzik Grubu'nun mini bir konser verdiği etkinliğe, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Garnizon Komutanı Hava Korgeneral Abidin Ünal, ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen, bilim adamları ve sanatçılar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Tataristan Nabi Avcı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title