Haberler

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'ye giren yabancı sermayenin bugün 10 milyar doların üzerinde olduğunu belirterek, "Güven var ki o sermaye giriyor.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'ye giren yabancı sermayenin bugün 10 milyar doların üzerinde olduğunu belirterek, "Güven var ki o sermaye giriyor. 2023 yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına gireceğiz" dedi.

Elvan, Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından bir otelde düzenlenen "Yılın iş adamları" ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 10 yılda istikrar ve ekonomik gelişme açısından "inanılmaz" bir performans gösterdiğini kaydetti.

Dünyada 2008'de yaşanan krize rağmen Türkiye'nin problemle karşılaşmadığını vurgulayan Elvan, ülkenin büyümesi ve yükselmesinin ancak istikrarın devamıyla mümkün olabileceğine işaret etti.

AK Parti hükümetleri döneminde sosyal güvenlik sisteminin tek çatı altında toplandığını hatırlatan Elvan, şöyle konuştu:

"Yıllarca bu millet hastanelerde eziyet çekti. Ama biz bu sorunu çözdük. 30-40 yıl enflasyonla mücadele konusunda hükümetler geldi gitti. Ama hiçbiri enflasyon canavarıyla baş edemedi. (Ben bugün vatandaştan oyumu alayım, yarın Allah kerim) dedikleri için baş edemediler."

"Güven var ki sermaye giriyor"

Türkiye'ye giren yabancı sermayenin bugün 10 milyar doların üzerinde olduğunu ifade eden Elvan, "Güven var ki o sermaye giriyor. 2023 yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına gireceğiz" dedi.

Seçimler öncesi siyasi partilerin çeşitli vaatlerde bulunduğunu anımsatan Lütfi Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyorlar ki 'mazot 1 lira olacak'. Biz diyemez miyiz 'mazotu 1 lira yapıyoruz' diye. Biz akılsız mıyız? Biz enayi miyiz? Bizim aklımız yok mu? Ama bu ülkenin geleceği için biz bunları yapamayız. 1 lira yaptığınız zaman bu ülkeyi karanlığa götürürsünüz. Biz de çıkıp diyebiliriz ki 'şunları şunları biz yapacağız' diyebiliriz. Ama diyemeyiz. Bugüne kadar demedik. Bundan sonra da demeyeceğiz arkadaşlar. Bu ülkenin geleceği için ne yapılması gerekiyorsa onları yapacağız."

Elvan, Isparta'da Ağlasun bölünmüş yol çalışmalarının kısa süre içinde başlayacağını, Dereboğazı Karayolu'nda ise projenin devam ettiğini bildirdi.

Konuşmaların ardından Elvan ve diğer protokol üyeleri, başarılı iş adamlarına ödüllerini verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Isparta Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title