Haberler

Eski Rektör Prof. Dr. Çakmak'tan Eşine Prof. Dr. 'luk Cübbesi

Kırıkkale Üniversitesi'nde öğretim üyeliği kadrolarına atananlara cübbe giydirilme töreni yapıldı.

Kırıkkale Üniversitesi'nde öğretim üyeliği kadrolarına atananlara cübbe giydirilme töreni yapıldı. Törende, üniversitenin eski rektörü ve şu anda Ankara Üniversitesi Çocuk Cerrahi Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak'ın Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı olan eşi Zeynep Aytül Çakmak'a Prof. Dr. olması nedeniyle cübbesini giydirdi.

Kırıkkale Üniversitesi Cumhuriyet salonunda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ile üniversitenin öğretim görevlileri katıldı.

Törende konuşan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, 'Üniversitemiz bu yıl 19, önümüzdeki yıl 20'nci yılını idrak edecek. Artık Üniversitemiz genç bir üniversite değil, olgun bir üniversite. Hele hele çevrede kurulan 20 üniversiteyi dikkate aldığımızda, hakikaten tarih itibariyle de büyük bir üniversite.

Bugün üniversitemizin temel dallarının yakınında bölümleri, birimleri mevcut. Üniversitemiz giderek atılım gösterip, daha büyük bir üniversite olacaktır. Biz Kırıkkale Üniversitesi olarak' Türkiye'nin başkentinin dibinde bir banyo üniversite' gibi bir slogan vardı. . Türkiye'nin en çok ses getiren, en başarılı Üniversitesi sayılmamak için bir neden yok" dedi.

Konuşmalardan sonra Doçenlikten Prof. Doktorluğa geçen öğretim üyelerine protokol ve rektörler tarafından cübbeleri giydirildi. Daha önce Kırıkkale Üniversitesi'nde rektör olan ve şu anda Ankara Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Zeynep Aytül Çakmak'ı önce tebrik etti, ardından Prof. Dr. 'luk cübbesini giydirince salonda büyük alkış aldı.

Eşine cübbe giydiren Kırıkkale Üniversitesi'nin eski rektörü Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak ise konuşmasında, "Kırıkkale Üniversitesi'ndeki dostluk havası, çok az üniversitede gerçekleşiyor.

Bu nedenle eski rektör olarak rektörümüze bu ortamın yaratıldığı için teşekkür ediyorum. Eşimin cübbe giydirmenin onuru ve mutluluğunu yaşarken, arkadaşlarımla bu toplantıda bulunmak benim için gurur kaynağıdır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title