Haberler

"Eski Milli Futbolcu Hasan Şaş, Doping Komisyonuna Gelecek"

TBMM Doping Komisyonu, Hasan Şaş, halterciler Halil Mutlu ve Nurcan Taylan, milli atlet Nevin Yanıt ve doping nedeniyle altın kemeri alınan Başpehlivan Ali Gürbüz'ü dinleyecek Komisyon Başkanı Bak: "Türkiye'de WADA gibi Dopingle Mücadele Ajansı kurulması gibi önerimiz olabilir"

COŞKUN ERGÜL - TBMM Sporda Doping Sorununu Araştırma Komisyonu, eski milli futbolcu Hasan Şaş, halterciler Halil Mutlu ve Nurcan Taylan, milli atlet Nevin Yanıt ve doping nedeniyle altın kemeri alınan Başpehlivan Ali Gürbüz'ü dinleyecek.

Komisyon Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelecek hafta Güreş, Halter, Atletizm, Basketbol ve Futbol Federasyon Başkanları ile yöneticilerini komisyona çağırıp dinleyeceklerini söyledi.

Federasyon başkanlarının yanı sıra sporcuları da dinleyeceklerini ifade eden Bak, "Halterciler Halil Mutlu ve Nurcan Taylan'ı, atletlerden Nevin Yanıt'ı, güreşten, doping nedeniyle altın kemeri alınan Başpehlivan Ali Gürbüz'ü, vücut geliştirme sporcularını, bazı basketçileri çağırıp dinleyeceğiz" dedi.

Bak, 1990'lı yıllarda gribal bir enfeksiyon sonucu doktorun yazdığı aferin ilacını içtiği için dopingli çıkan ve 6 ay ceza alan, Komisyon Sözcüsü AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün beraber futbol oynadığı arkadaşı, eski Milli Futbolcu Hasas Şaş'ı da dinleyeceklerini kaydederek, "Hasan Şaş, doping sorununu ciddi derecede yaşamış, bilmediği için ilacı alarak dopingli çıkmış birisi olarak, güzel bir örnek olacak" diye konuştu.

Spor hukukçularını da çağıracaklarını ifade eden Bak, "Spor hukukunda mevzuatta boşluklar var, onunla ilgili CAS'da davalar var. 'Bu süreç nasıl işliyor? Sporcunun doping yapmadığı halde dopingli çıktığı... Bunun bir itiraz süreci var, bu sürecin nasıl olduğuna dair, spor hukukunda neler olduğuna bakılacak" sözlerini sarfetti.

-Gazeteciler de çağrılacak

Komisyon Başkanı Bak, daha sonra; özellikle doping konusunda yazıları, bilgi ve tecrübeleri olan Sabah Gazetesi'nden Ali Erdoğan'ı, Vatan'dan Lütfü Özel'i, Habertürk'ten Murat Ağca'yı, Milliyet'ten Atilla Gökçe ve Hürriyet Gazetesi'nden Celal Demirbilek'i dinleyeceklerini kaydetti. Bak, Hakan Şükür'ün de önerileri doğrultusunda, futbolculardan da komisyona çağırıp bilgisine başvuracak kişiler olacağını ifade etti.

Daha sonra konunun paydaşlarını dinlemeye devam edeceklerine işaret eden Bak, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Üyesi, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA)  Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Uğur Erdener'i dinleyeceklerini söyledi. Bak, Erdener'in bilgi ve birikimi ile vereceği bilgilerin komisyon için önemine işaret etti.

Bak, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı'nı da çağıracaklarını belirtti.

Bu paydaşları dinledikten sonra genel bir değerlendirme yapacaklarını belirten Bak, "Bunun sonucunda bir yasa tasarısı çalışması olabilir. Türkiye'de WADA gibi Dopingle Mücadele Ajansı kurulması gibi önerimiz olabilir" dedi.

Osman Aşkın Bak, WADA'dan veya Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden yetkilileri çağırıp dinlemeyi; sempozyum veya çalıştay düzenlemeyi de düşündüklerini kaydetti. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Nevin Yanıt Halil Mutlu Hasan Şaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title