Haberler

Eski Milletvekili Şevki Yılmaz: Ahmet Kaya Şehittir

Güncelleme:

Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Ahmet Kaya'nın başörtüsünü savunduğu için linç edildiğini ve şehit olduğunu söyledi.

28 Şubat'ın en çok konuşulan isimlerinden eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, A Haber'de yayınlanan Kadraj programında ilginç açıklamalarda bulundu.

"AHMET KAYA BENCE ŞEHİT OLMUŞTUR"

Aynı dönemlerde Ahmet Kaya için başlatılan linç kampanyası sorulduğunda, Yılmaz şöyle cevap verdi. "Ahmet Kaya, başörtüsünü savunduğu için linç edildi. Ona canlı yayında sordular, peygamber deyince aklınıza ne gelir diye. Şöyle dedi, 'Peygamber deyince aklıma zalime ve zulme başkaldıran yiğit gelir'. Sonra başörtüsünü sordular, 'Anamın örtüsüne uzanan eli kırarım' dedi ve medya linçine tabi tutuldu. İnançlıydı, hicrette, gurbette vefat etti ve bu zulmün getirdiği çile neticesinde hayatını kaybetti. Bence şehit olmuştur."

"ERDOĞAN, ERBAKAN'A HİÇBİR DÖNEM SAYGISIZLIK ETMEDİ"

Recep Tayyip Erdoğan ile Necmettin Erbakan arasında hiçbir zaman kavga olmadığına dikkat çeken Yılmaz, "Her aile içinde tartışma çıkar. AK Parti Türkiye'nin en büyük partisidir, iktidara gelmiştir. Bundan en büyük gururu duyacak olan Rahmetli Erbakan'dır. Bir baba evladı başarılı olduğu diye üzülür mü? Çiftçi meyvesini kıskanır mı? Erbakan Hoca'nın ahlakının ne kadar güzel bir ahlak olduğun bilen kardeşlerinizden biriyim. O günkü şartlarda ve bugün söyleyemediğim bazı sebeplerden dolayı hocamızın öyle davranması gerekiyordu. Tayyip kardeşimizin şimdiki Cumhurbaşkanımızın da öyle davranması gerekiyordu. Tayyip beyi biliyorum hiçbir dönemde saygısızlık yapmadı. Ne kadar aleyhlerinde bi takım kardeşlerimiz bilmeden konuştularsa da hep saygı gösterdi, asla karşılık vermedi." dedi.

"HASAN MEZARCI'YI İĞNELERLE BU HALE GETİRDİLER"

Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, bir dönem sözleri çok tartışılan, hapse giren ve hapis sonrası rahatsızlanan Hasan Mezarcı için şu sözleri sarf etti. "Hasan Mezarcı çok eski arkadaşımdır, çok zeki, hafız ve hatiptir. Kitleleri sürükleyen biriydi. Biliyorsunuz, emperyalistlerin sömürdüğü ülkelerde sohbet etmek en büyük terör aletinden daha tehlikelidir. Hasan Mezarcı müftülük yaptı sonra parlamentoya girdi. Bir milletvekili olarak bilinmeyen arşive girmek istedi. Suçu budur. Kardeşimizi cezaevine attılar. O zaman da beni zehirliyorlar diye bağırmıştı. İğnelerle bu hale getirdiler. Normal konuşuyor ama sonra ben İsa'yım diyor. Bunlar bugün tıpta yapılabiliyor. Biz de hicret etmeseydik belki size Musa'yım diyecektim. Silivri'de beş yıldızlı otelde yattılar, her tür hakları vardı. Ama bunların eline bir düş bakalım. Cezaevinden çıkan Mirzabeyoğlu ne haldedir? Bugün Sivas'ta hiçbir eyleme katılmayan onlarca kardeşimiz müebbet hapis aldılar. Onlara yapılan eza ve cefayı bir düşünün. Hasan Mezarcı kitleleri etkiledi o nedenle ondan intikam aldılar."

"SAADET PARTİSİ'NE YAKIŞAN AK PARTİ İLE BİRLİK OLMAKTIR"

Saadet Partisi için milletin istediği yerde nöbet tutmuyor diyen Yılmaz, Saadet Partililere çağrıda bulundu. "Erbakan Hoca'yı üç defa yasaklayanların yanında olmalarından milletimiz rahatsızdır. Saadet partisine yakışan AK Parti ile birlik yapmaktır. Ben bunu tavsiye ediyorum. Bizim en büyük eksikliğimiz milli muhalefetimizin olmamasıdır. Türkiyedeki muhalefet nifak muhalefetidir. İstemeyuz.. Yeniçeri muhalefeti bu. Köprü istemeyiz, havaalanı, otoban istemeyiz, böyle akılsız muhalefet olur mu? Muhalefet dediğini yapılan hizmeti az görür. Bir Marmaray yetmez, birkaç Marmaray lazım, 3 havaalanı yetmez, daha fazla lazım demesi lazım. Gezi parkında iki üç ağaç için Türkiye'yi ayağa kaldırdılar. Ne dedi Gezi parkı gençleri? Köprü istemiyoruz, havaalanı istemiyoruz. Senin istemediğini Amerikalı da, Alman da, Fransız da istemiyor. Sen onların tercumanı olacağına milletin tercümanı ol. Yok etme muhalefeti var. AK Parti'nin en büyük sıkıntısı milli muhalefetinin olmayışıdır. Saadet Partisi, Birlik Partisi benzer çizgide partiler bu milli muhalefeti mecliste oluşturabilirler. Bu da AK Parti ile savaş yaparak değil barış yaparak olur. (Kaynak: AHaber)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hasan Mezarcı Şevki Yılmaz Ahmet Kaya Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title