Haberler

Eski İş Arkadaşını Öldüren Sanığa Müebbet ve 27 Yıl Hapis İstemi

Erzurum'da eski iş arkadaşını gasp ve tecavüz ettikten sonra öldürdüğü iddia edilen zanlı hakkında müebbet ve 27 yıl hapis cezası istendi.

Erzurum'da eski iş arkadaşını gasp ve tecavüz ettikten sonra başörtüsüyle boğarak öldürdüğü iddiasıyla bir kişi hakkında "kasten öldürme, yağma ve nitelikli cinsel saldırı" suçundan müebbet ve 27 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Yakutiye ilçesi Taşmescit Mahallesi'ndeki metruk bir binada kaybolduktan sonra ölü bulunan E.K'yi cep telefonunu gasp ettikten sonra, eşarpla boğarak öldürdüğü iddiasıyla zanlı Ahmet T. hakkında Cumhuriyet Savcısı Sacit Savaşçı tarafından hazırlanan iddianame Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede, çalıştığı iş yerinden E.K'nin gece geç saatlere kadar evine gelmemesi üzerine ailesi tarafından kayıp başvurusu yapıldığı, bunun üzerine cep telefonu kapalı olan maktüleye bir süre ulaşılamadığı hatırlatıldı.

Aranmasına devam edilen maktülenin cesedinin ertesi gün metruk bir binada bulunduğuna işaret edilen iddianamede, konu ile ilgili yapılan araştırmalar sonucunda aynı gün yakalanan Ahmet T'nin emniyet ve savcılıkta alınan ifadesinde suçunu itiraf ettiği kaydedildi.

Olay günü akşam saatlerinde Ahmet T'nin maktüleyi iş çıkışı alarak zorla olay yerine götürdüğü ve burada bir süre konuştuğu anımsatılan iddianamede, zanlının kendisiyle İzmir'e gelmesini istediği maktüleyi, direncini kırmak amacıyla yere yatırarak şiddet uygulayıp çantasındaki cep telefonunu aldığı ifade edildi.

Zanlının zorla ilişkiye girdiği maktülenin bağırmasını engellemek amacıyla başörtüsü ile boğazını sararak öldürdüğü ve devamında cep telefonunu alarak sattığının belirlendiği vurgulandı.

Elde edilen belge ve bulgular ışığında halen Erzurum E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ahmet T'nin "Gece vakti yağma ve nitelikli cinsel saldırı" suçunu işlediği ve maktülenin boğazını sıkarak ölümüne neden olduğuna dikkat çekilen iddianamede, zanlı hakkında "müebbet" ve 27 yıl hapis cezası talep edildi.

Olay

Yakutiye ilçesinde 5 Aralık 2013'te yaşanan olayda, iş çıkışı kaybolan E.K, ertesi gün Taşmescit Mahallesi'ndeki metruk bir binada ölü bulunmuş, yapılan araştırma sonucu cinayet şüphesiyle gözaltına alınan Ahmet T. tutuklanmıştı. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Yakutiye Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title