Haberler

Eski CIA Ajanı: Obama, Esad'ı Devirecek Planları Reddetti

Güncelleme:

ABD Başkanı Obama'nın, Suriye Devlet Başkanı Esad'ın devrilmesi için CIA'nın yaptığı 50 planı reddettiği iddia edildi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'in devrilmesi için ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) yaptığı 50 planı reddettiği iddia edildi.

ESAD'I GÖNDERME PLANLARININ YAPILDIĞI EKİPTE

Eski CIA ajanı Douglas Laux biyografi niteliğindeki kitabında, Obama'nın 2011 yılı ağustos ayında "Esad'in kenara çekilmesinin zamanının geldiği" yönündeki savını yürürlüğe koymanın yollarını bulmakla görevlendirilen ekipte yer aldığını yazdı.



"PLANLARIN BİR TANESİNİ BİLE HAYATA GEÇİRMEMİZE İZİN VERİLMEDİ"

Laux, NBC televizyonuyla yaptığı söyleşide, "ekibin bu dönemde 50 iyi tasarlanmış plan ortaya koyduğunu" belirterek, "Ancak siyasi irade, bir tanesini bile hayata geçirmemize izin vermedi" ifadesini kullandı.

"PLANLARI OBAMA REDDETTİ"

Eski ajan, dönemin CIA Başkanı David Petraeus, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Savunma Bakanı Leon Panetta'nın desteklediği planların hepsinin, Obama tarafından reddedildiğini savundu. Douglas Laux ayrıca CIA'nin, Özgür Suriye Ordusu güçlerini silahlandırma planı geliştirdiğini, öte yandan bunun, Esad rejiminin, İran ve Hizbullah'tan aldığı destekten ağır basacak bir boyuta hiç ulaşmadığını ileri sürdü.

"PLAN UYGULANSA BİLE SAVAŞ SONA ERMEZ"

Laux öte yandan kendi planı uygulansa bile bunun Suriye'deki savaşı sona erdireceğine veya IŞİD'in yükselişine engel olabileceğine inanmadığını sözlerine ekledi.

POLİTİK HATALARI ANLATILIYOR

Eski CIA ajanının biyografisinin büyük bölümünde, Suriye ve Afganistan'daki çalışmaları ve istifasıyla sonuçlanan politik hatalara öfkesi anlatılıyor.

PLANIN AYRINTILARI YOK

Yayınlanmadan önce standartlar gereği CIA tarafından gözden geçirilmek zorunda olan biyografide, Esad'ı devirme planlarının ayrıntılarından söz edilmiyor.

CIA, kitapla ilgili açıklamasında, "Ne yazık ki, Bay Laux'un CIA'deki kariyeri iyi gitmedi. Umarız, belki yaş ve olgunlukla, bir gün burada geçirdiği süreyle ilgili daha iyi bir bakış açısına sahip olacaktır" ifadesi kullanıldı.


Kaynak: AA / Dünya

Barack Obama Beşşar Esed Suriye Dünya Haberler

500

Yorumlar (34)

DÜŞÜNÜR:

BİZ ZATEN FARKINDAYIZ, OYUN İÇİNDE OYUNLA MÜSLÜMAN KATLİAMI YAPILDI.

14
3
yanıtYanıtla
GAKKO:

İRAKA NÜKLER SİLAH VAR DİE GİR SURİYEYE ESADI VE İŞİDİ BAHANE ET SORADA BU MİLLET AMERİKAN MALLARINI ELİNDEN DÜŞÜRMESİN KAHROLSUN AMERİKAN EMPERYALİZMİ.

10
2
yanıtYanıtla
KAAN:

YEMİN EDİYOM KAMERALAR ÖNÜNDE YOK IŞİDİ BTİRCEZ IŞİDLE MÜCADELE ESAD FALAN FİLAN KAMERALAR ÖNÜNDE RESMEN OYUN OYNANIYO HERKEZ YALAN SÖYLÜYO. HEPSİNİN PLANI DÜŞÜNCESİ FARKI . İNSANLARLARIN ZEKASIYLA ALAY EDİYOLAR

7
2
yanıtYanıtla
DAVID MCLAREN:

OBAMA AMACI USA YI BITIRMEK OLAN BI ARAB YADA IRAN AJANI TURKLEREDE CALISIYO OLABILIR BUTUN BANKA HESAPLARI ARASTIRILMALIDIR.

1
6
yanıtYanıtla
Ö:

ABD de böyle olmaz başkanı öldürürler hemen tarihe bakabilirsin ABD planlarına Aykırı edenler hemen ölüyor kenedi öldürdüler mesela yani ABD başkanı ihanet ederse ABD planlarına öldürürler bu Yüzden önemli değil

yanıt1
yanıt0
1111:

obamayı boşuna övmeyin bana babası müslüman falan filan diye iyi gibi gözüküodu ama Müslümanlar tarihteki en büyük darbeyi obamanın gözü önünde yedi heryerde. . . .

4
3
yanıtYanıtla
Berlin den:

TC suriyedeki basarisizliginin bedelini Obama ya maletti Bile:))))

5
2
yanıtYanıtla
iyi yapmis:

wyy yerine kimi getirecektiniz rte nimi yoksa isit mi hakli obama

5
1
yanıtYanıtla
sa:

zeki geçinen Müslümanlar siz anca birbirinizi öldürün. canlı bomba olun patlayın sağda solda. . . Allah akıl fikir versin hepimize.

5
1
yanıtYanıtla
selim Avusturalya akcay:

Esad ıdam edilmeli

2
3
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title