Haberler

Eski Bordo Berelinin Hayali Atmosfer Dışından Atlamak

ADANA'da eski bordo bereli 50 yaşındaki Muhittin Şahin, 45 kilometre yükseklikten dünyaya atlayıp 39 kilometre olan dünya rekorunu kırmayı hayal ediyor.

ADANA'da eski bordo bereli 50 yaşındaki Muhittin Şahin, 45 kilometre yükseklikten dünyaya atlayıp 39 kilometre olan dünya rekorunu kırmayı hayal ediyor.

Avusturyalı paraşütçü ve yüksek atlayışçı Felix Baumgartner'a ait 39 kilometrelik atlayışı 6 kilometre geliştirip, 45 kilometre yükseklikten Konya Ovası'na atlamak istediğini belirten Üstün Cesaret ve Devlet Hizmet Övünç Madalyası sahibi 2 çocuk babası Muhittin Şahin, 2007'de gazi olarak emekli olduğunu söyledi. Uzaydan dünyaya atlayış için gerekli helyum balonu, basınca dayanıklı uygun astronot kıyafeti ve fırlatma kapsülü gibi malzemelerle birlikte diğer gereksinimlerin yaklaşık 30 milyon dolarlık bir maliyetinin bulunduğunu aktaran Muhittin Şahin, 29 Ekim 2017'de yapmayı planladığı atlayış için ABD'ye gidip NASA yetkilileri ile görüşmeler yaptığını belirtti.

'NASA YARDIMI GEREK'

NASA görevlilerinin atlayışa sıcak baktığını, ancak Türkiye'de Milli Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın yanı sıra, havacılıkla ilgili resmi kurumlardan onay ve garantörlük yazısı istediğini belirten emekli bordo bereli astsubay Muhittin Şahin, " Türkiye'de şu an için uzaya çıkacak gerekli ekipman yok. NASA yardımıyla bu projeyi yaşama geçirebiliriz. Ancak NASA, yaklaşık 30 milyon dolar tutan masrafların karşılanması ve askeri malzeme sayılan astronot kıyafeti ve fırlatma kapsülünün ABD dışına çıkartılması için Türkiye'den garantörlük anlaşması istiyor. Tüm hazırlıkları yaptık. Kapsül içinde helyum balonu yardımıyla 45 kilometre yükseğe çıkacağım. Yaklaşık 5 dakikalık serbest düşüşün ardından tahmini bin 300 kilometre hızla yaklaşık 10 dakikada yere iniş yapacağım" dedi.

'TARİHE GEÇECEK'

Uzaya çıkan ilk Müslüman ve Türk olmak istediğini, atlayışını şehitler için yapacağını ve Türkiye'nin tanıtımına önemli bir katkı sunacağını anlatan Muhittin Şahin, şunları söyledi:

"Bordo bereli bir askerken 2007'de gazi olarak emekli oldum. Ülkeme bir hizmet daha yapmak istiyorum. Bu atlayış için yaklaşık 30 milyon dolarlık bir bütçe gerekiyor. Beş kuruş para istemiyorum. Bu atlayışı yapabilecek donanıma sahip bir asker olarak yaşadım. Bu atlayışla dünyanın her yerinde Türkiye konuşulacak. Rekor kırılacak. Atmosferin atlanabilecek en üst noktası olan 45 kilometreden atlayacağım için bu rekor bir daha kırılamayacak. Her yerde ülkemizin adı anılacak. Tarih kitaplarına bu atlayış girecek. Milyar dolarlar verilse böyle bir tanıtım yapılamaz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetimizden sadece destek bekliyorum. İnanıyorum ki, bir Türk askeri olarak bunu başaracağım."

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Felix Baumgartner Muhittin Şahin Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
title